unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Recept

Gunnarshögs lussebullar

Nygräddade, gyllengula och alldeles, alldeles underbara. Lussebullar hör adventstiden till och visste du att det går att byta ut smöret mot rapsolja?
Gunnarshögs goda lussebullar bakade med rapsolja och havremjölk.
Gunnarshögs goda lussebullar bakade med rapsolja och havremjölk.
Foto: Mostphotos

Gunnarshögs Gård delar med sig av sitt bästa recept på lussebullar bakade med havremjölk och rapsolja. Här kommer det!

Du behöver:

500 g havremjölk

180 g neutral kallpressad rapsolja

275 g socker

900 g vetemjöl

50 g jäst

2,5 g salt

1 g saffran

Garnering:

1 ägg

russin

mjölk

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser.

Låt degen arbetas i hushållsmaskinen i cirka 15–20 minuter, långsamt.

Låt vila under bakduk cirka 30 minuter.

Dela degen i 20-25 bitar, rulla till lussebullar och tryck i russin.

Låt jäsa i avstängd ugn till dubbel storlek. Grädda mitt i ugnen på 190 grader, cirka 10 minuter.

Pensla med mjölk medan de fortfarande är varma. Lycka till!