1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hästrundan gör inte halt

Hästrundan gör inte halt på grund av Covid-19 utan fattar ny galopp.
Den 26-28 juni arrangeras Hästrundan runt om på Österlen. Evenemanget har tagit hänsyn till coronapandemin och ställer in riddarspelet och grillbuffén.
Foto: Hästrundan

– Vi behåller datumen 26-28 juni och uppmuntrar alla deltagare till att ordna aktiviteter under flera av dagarna för att begränsa antalet besökare åt gången, säger Cecilia Henrikson på Destination Häst.

Alla tre dagarna blir det en blandning av prova-på-aktiviteter, föreläsningar, utställningar och mycket annat. Aktiviteterna vänder sig till både för barn och vuxna, hästfrälsta och de som nyligen upptäckt hästen.

Grand final som varje år arrangerats på Svabesholm skulle i år ha ersatts av Grand (K)night på lördag eftermiddagen.

– Detta kommer tyvärr inte att bli av då det inte går att arrangera på ett säkert sätt, så vi håller på riddarspel och grillbuffé till nästa år, säger Cecilia Henrikson.

En nyhet för i år är att Hästrundan blir större.

– I år har vi bjudit in företag i Kristianstad, Lund, Hörby, Eslöv och Skurup och så givetvis ursprungsområdet Tomelilla, Sjöbo, Ystad och Simrishamn.

Aktiviteter:

Liv på Österlen – turridning för barn och vuxna.

HaraKi Terapi - upptäck dig själv i samvaro med häst och konst.

Svenska Hästars Värn – information om föreningen.

Hallamölla Gård – turridning för vuxna och hästmys för barn.

Svensk Galopp – prova rida galopp på platshästen Magic Wonder.

Pomonadalens Islandshästar – barnaktiviteter på gården.

Lunnarps Djur & Natur Butik – shoppa i butik eller på loppis.

Österlens Ridklubb - familjedag.

Sjöbo kommun - Konstutställning med Lars Körvall på Öveds kloster.

Björka ridslinga och Sjöbo Golfrestaurang – Rid på slingan och ät i restaurangen.

Henriksdals Gård – dressyr och hälsa.

Roslövsholms Islandshästar – öppen gård.

Lönehuset – Långritt med egen häst i Göingeskogen.

Svabesholms kungsgård – fika och ät i lantköket.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.