GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Teater

HBTQ-monolog på turné

Blekinge-författaren och skådespelaren Oskar Sternulfs HBTQ-monolog ”Komma ut” är på turné och framförs på biblioteket i Tomelilla den 15 september.
Tomelilla • Publicerad 3 september 2020
Viktor Flarkell
Viktor Flarkell
Foto: Press

Oskar Sternulfs föreställning har sedan premiären spelats över 500 gånger runt om i de nordiska länderna.

Pjäsen som heter ”Komma ut” handlar om hur personer bemöts när de väljer att komma ut för att vara sig själva.

Föreställningen handlar om omvärldens fördomar kring hbtq-personer alltså homosexuella, bisexuella, transpersoner och queerpersoner.

En del i pjäsen är självupplevt, men det mesta är fantasi. Ungefär tjugo procent handlar om Oskar Sternulf själv. Som till exempel reaktionen från en släkting när Oskar kom ut.

– Hon sa upp bekantskapen när hon fick veta att jag hade en pojkvän.

Reaktionen från släktingen, men också stödet från familj och vänner fick Oskar att skriva pjäsen, som handlar om människors lika värde oavsett vem man är.

Han hoppas att han med sin pjäs kan hjälpa andra att vara sig själva och våga komma ut.

Det senaste året har skådespelaren Viktor Flarkell framfört föreställningen runtom i Skåne och Sverige. Och det är han som gästar biblioteket i Tomelilla.

I monologen får man följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är.

I ”Komma ut” bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära att älska sig själva för den personen de är.

Skådespelaren Viktor Flarkell framför Oskar Sternulfs HBTQ-monolog ”Komma ut” på biblioteket i Tomelilla den 15 september.

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.