GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Historisk tittarsuccé tillbaka

Förra året blev ”Sommarhistorier från Österlen” med Lena Alebo från Österlens museum en stor tittarsuccé i sociala medier. Nu upprepas det vinnande konceptet.
Publicerad 22 juli 2021
Idén med ”Sommarhistorier från Österlen” med Lena Alebo är att tittarna ska bli underhållna samtidigt som de lär sig något. Det har varit mycket uppskattat hittills.
Idén med ”Sommarhistorier från Österlen” med Lena Alebo är att tittarna ska bli underhållna samtidigt som de lär sig något. Det har varit mycket uppskattat hittills.
Foto: Hannah Andersson

Simrishamns kommuns serier med Lena Alebo har blivit enormt populära och uppskattade, enligt kommunens digitala kommunikatör Anders Svensson.

– Det visar verkligen att det finns ett stort intresse för lokala historier och berättelser, paketerade på ett underhållande och lättsamt sätt.

Den 19 juli var det nypremiär för ”Sommarhistorier från Österlen”. Under sex veckor i totalt tolv avsnitt berättar Lena Alebo nya och spännande historier från Österlen.

Avsnitten publiceras klockan 9 på måndagar och torsdagar i Simrishamns kommuns officiella kanaler på Facebook, Instagram och Youtube.

– Det finns mycket spännande att berätta om, till exempel våra stränder och badplatser. Men det kommer även handla om mikrovågsugnar, snaps, avrättningsplatser, de första stockholmarna på Österlen, Piraten och mycket annat. Det blir helt enkelt en härlig blandning som jag hoppas tittarna ska uppskatta och lära sig något av, hälsar Lena Alebo.

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.