unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Höstprogram i ny lokal

Österlens Trädgårdssällskap möter hösten med ett coronaanpassat program. Först ut är en föreläsning om bin, biskötare och andra bisaker.
Första föreläsningen för hösten ger Lotte Möller. Lottes bok ”Bin och människor” utsägs av Gartnersällskapets fackmannajuryn till Årets trädgårdsbok 2019. I boken står relationen mellan människor och bin i centrum.
Första föreläsningen för hösten ger Lotte Möller. Lottes bok ”Bin och människor” utsägs av Gartnersällskapets fackmannajuryn till Årets trädgårdsbok 2019. I boken står relationen mellan människor och bin i centrum.
Foto: Nille Leander

Österlens Trädgårdssällskap bjuder in till tre föreläsningar i höst. I en ny lokal där det går att hålla corona-avstånd. Programpunkterna kommer att äga rum på Österlengymnasiet, Fredsdalsgatan 7 i Simrishamn.

Höstens första föreläsning äger rum onsdagen den 16 september klockan 19.00. Det är Lotte Möller som gästar trädgårdsföreningen. Föreläsningens rubrik lyder ”Bin och människor: om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker”.

Den 21 oktober klockan 19.00 har det blivit dags för höstens andra föreläsning. Då är det lokala trädgårdsprofilen Leila Jansro som kommer på besök. Leila berättar om, och visar bilder från, de olika trädgårdar hon anlagt och haft sitt företagande kring på Österlen. Just nu bor Leila i Brantevik där hon driver sitt företag; Jansro Hem & Trädgård.

Onsdagen den 18 november äger höstterminens tredje och sista föreläsning rum. Klockan 19.00 kliver Cecilia Wingård upp på scen för att presentera sin nya bok ”Blomster – odla dina egna buketter” som ges ut i mitten av november. Boken handlar om hur man odlar annueller, blomsterlök, perenner med mera, som kan vara vackra att ha i buketter. Under kvällen berättar hon också om arbetet med att producera en bok, om allt från planering, odling, fotografering till tryckning. Boken kommer att finnas till försäljning.

Inträdet till föreläsningarna är rabatterat för medlemmar i Österlens Trädgårdssällskap. Föreningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om för närvarande max 50 personer. Först till kvarn, anmälan via mail till info@osterlenstradgardssallskap.se

Läs mer

Inställt trädgårdsbesök

Gyllebo

Inställt trädgårdsbesök

Måndagen den 20 juli planerade Österlens trädgårdssällskap att besöka ”Jettes have – trädgården för alla sinnen” i Gyllebo. Trädgårdsbesöket är dessvärre inställt.

Stadsvandring med eländestema

Simrishamn

Stadsvandring med eländestema

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 22/7, 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Visning av årets lökodling

Simrishamn

Visning av årets lökodling

Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.

Kurs i pilflätning på museet

Simrishamn

Kurs i pilflätning på museet

Lär dig fläta växtstöd av pil till trädgården eller växthuset. Eva Persson lär ut tekniker för pilflätning på Österlens museum i Simrishamn lördagen den 9 maj klockan 11-14. För vuxna. Minst 5, max 10 deltagare. Deltagaravgift inklusive material. Föranmälan, senast 6 maj, till museet.

Årets pristagare utsedda

Pris

Årets pristagare utsedda

Världsgitarristen och vitemöllingen Göran Söllscher, Simrishamns karateklubb och konstnärliga ledarna för Scen Österlen, Tove och Carl-Johan Wåhlin, är årets tre pristagare när kommunen delar ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium.