unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Höstprogram i ny lokal

Österlens Trädgårdssällskap möter hösten med ett coronaanpassat program. Först ut är en föreläsning om bin, biskötare och andra bisaker.
Första föreläsningen för hösten ger Lotte Möller. Lottes bok ”Bin och människor” utsägs av Gartnersällskapets fackmannajuryn till Årets trädgårdsbok 2019. I boken står relationen mellan människor och bin i centrum.
Första föreläsningen för hösten ger Lotte Möller. Lottes bok ”Bin och människor” utsägs av Gartnersällskapets fackmannajuryn till Årets trädgårdsbok 2019. I boken står relationen mellan människor och bin i centrum.
Foto: Nille Leander

Österlens Trädgårdssällskap bjuder in till tre föreläsningar i höst. I en ny lokal där det går att hålla corona-avstånd. Programpunkterna kommer att äga rum på Österlengymnasiet, Fredsdalsgatan 7 i Simrishamn.

Höstens första föreläsning äger rum onsdagen den 16 september klockan 19.00. Det är Lotte Möller som gästar trädgårdsföreningen. Föreläsningens rubrik lyder ”Bin och människor: om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker”.

Den 21 oktober klockan 19.00 har det blivit dags för höstens andra föreläsning. Då är det lokala trädgårdsprofilen Leila Jansro som kommer på besök. Leila berättar om, och visar bilder från, de olika trädgårdar hon anlagt och haft sitt företagande kring på Österlen. Just nu bor Leila i Brantevik där hon driver sitt företag; Jansro Hem & Trädgård.

Onsdagen den 18 november äger höstterminens tredje och sista föreläsning rum. Klockan 19.00 kliver Cecilia Wingård upp på scen för att presentera sin nya bok ”Blomster – odla dina egna buketter” som ges ut i mitten av november. Boken handlar om hur man odlar annueller, blomsterlök, perenner med mera, som kan vara vackra att ha i buketter. Under kvällen berättar hon också om arbetet med att producera en bok, om allt från planering, odling, fotografering till tryckning. Boken kommer att finnas till försäljning.

Inträdet till föreläsningarna är rabatterat för medlemmar i Österlens Trädgårdssällskap. Föreningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om för närvarande max 50 personer. Först till kvarn, anmälan via mail till info@osterlenstradgardssallskap.se