Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Idrottsledare hyllades

Cecilia Viberg blev minst sagt överraskad när Jessica Malmqvist från Sparbanken Skåne, mitt under ett pågående fyspass på Lindhaga, dök upp med blommor, diplom och två stipendiecheckar.
Sparbanken Skåne vill hylla de ideellt arbetande idrottsledarna genom att dela ut stipendier. Förra fredagen mottog Cecilia Viberg på Friskis och Svettis i Simrishamn (mitten) bankens idrottsledarstipendium.
Sparbanken Skåne vill hylla de ideellt arbetande idrottsledarna genom att dela ut stipendier. Förra fredagen mottog Cecilia Viberg på Friskis och Svettis i Simrishamn (mitten) bankens idrottsledarstipendium.
Foto: Hannah Andersson

Sparbanksstiftelserna i Skåne vill, tillsammans med RF-SISU Skåne, uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Det gör de genom att dela ut totalt 250 idrottsledarstipendier.

Tidigare år har stipendierna delats ut under en galakväll i Lund. Någon gala kunde det tyvärr inte bli i år, istället överraskas årets idrottsledarstipendiater på sina respektive träningsanläggningar.

– Det är jätteroligt att få åka ut och överraska våra idrottsledare på det här viset, säger Jessica Malmqvist från Sparbanken Skånes i Simrishamn. Sedan stipendieutdelningen startade 2006 har vi uppmärksammat totalt 3128 personer, berättar hon.

Cecilia Viberg, ledare på Friskis och Svettis i Simrishamn, är en av årets 250 stipendiater och hon överraskades på Friskis och Svettis träningsanläggning på Lindhaga förra fredagen.

Cecilia har tränat på Friskis och Svettis i Simrishamn sedan föreningen startade. 2014 tog hon steget att bli ledare för föreningens barn- och familjepass.

– Det beslutet har jag aldrig ångrat, det är fantastsikt roligt att träna tillsammans med barn, säger Cecilia.

Pandemiåret har varit tufft för många föreningar, så även för Friskis och Svettis.

– Men vi har kämpat på, tänkt om och anpassat verksamheten efter förutsättningarna. Utomhussatsningen har verkligen uppskattats, av såväl vuxna som barn. Och att bli uppmärksammad på det här viset är förstås fantastiskt roligt!

Cecilia får 5 000 kronor för sina goda ledarinsatser och Friskis och Svettis får samma summa för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamheten.