unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Vinter

Idrottslektionen flyttade ut i pulkabacken

Barnen på Borrby skola gladdes över snön som förra veckans oväder lämnade efter sig. Fredagens idrottslektion för årskurs två flyttade ut i pulkabacken - till elevernas stora glädje.
Fredagen bjöd på strålande vackert vinterväder. Medéa Karlsson och hennes klasskompisar på Borrby skola njöt av en åka pulka i backarna på Borresvall.
Fredagen bjöd på strålande vackert vinterväder. Medéa Karlsson och hennes klasskompisar på Borrby skola njöt av en åka pulka i backarna på Borresvall.
Foto: Hannah Andersson

I början av förra veckan slog vintern till med full kraft och ett snöoväder drog in över Österlen. Med ovädret följde stora problem på vägarna. Skolskjutsarna i Simrishamns kommun ställdes in både på tisdagen och onsdagen, men på torsdagen hade stormen bedarrat och skolbussarna kunde åter börja rulla.

Och den rikliga mängden snö som föll över Österlen ställde inte bara till med problem. Några som gladdes åt den var eleverna i årskurs två på Borrby skola. Deras lärare såg möjligheten att flytta ut idrottslektionen till pulkabacken.

18 bilder
Populärast var nerfarten med ett hisnande gupp. Max Wittmann flög fram i backen.
Efter många varv i backen tog det här gänget sig en välförtjänt paus!
”Bäst med vintern är att vara ute och leka i snön” konstaterade Isabella Persson, främst i bild, som gjorde snöänglar tillsammans med Signe Westerberg och Anton Åkesson.
Även årskurs 3 passade på att spendera idrottslektionen ute i snön. Filip Reslow och Malte Mårtensson byggde en igloo tillsammans med klasskompisarna.
”Vi kunde bara inte låta bli att ta tillvara på tillfället att gå till pulkabacken” säger Oscar Lundberg, idrottslärare. Det var ett nöjt men trött gäng som vände åter till skolan efter drygt en timmes lek i snön.
enlarge

Läs mer

Klart för inflyttning i Stora magasinet

Nybyggt. I början av veckan var det dags för inflyttning i Stora magasinet i Simrishamn. Dorrit Hedlund var bland de första att få tillträde till sin nya lägenhet i sexvåningshuset på Skansen.
Klart för inflyttning i Stora magasinet

Oklart när biograferna i sydost kan öppna igen

Simrishamn. Under pandemin har situationen för landets biografer varit väldigt påfrestande. Många har stängt, andra stretar på med maximalt åtta besökare per visning. På Österlen är biograferna stängda och det är fortfarande ovisst när de kan öppna.
Oklart när biograferna i sydost kan öppna igen

Kulturskolan får del av pris

Pris. Arvsfonden ger projektet ”Barn på flykt – Kulturskolan gör skillnad” utmärkelsen Guldkorn. Simrishamns kommun är en av fyra skånska kommuner som arbetat med projektet.
Kulturskolan får del av pris

Plan för programmering i skolan har tagits fram

Simrishamn. Simrishamn är en av fem kommuner som satsat på kunskapsutveckling inom programmering genom samarbete med forskare.
Plan för programmering i skolan har tagits fram

Vinnare utsedd i markanvisningstävling

Simrishamn. Simrishamns kommun utlyste i våras en markanvisningstävling för nya bostäder på den sista obebyggda tomten i det nya Jonebergsområdet i Simrishamn. Nu har en vinnare utsetts.
Vinnare utsedd i markanvisningstävling

Inget stopp för sillfisket

Simrishamn. EU:s fiskeministrar har beslutat om förnyade fiskestopp i östra och västra Östersjön under sommarmånaderna 2021 för att skydda torskens lek, men denna gång görs undantag för det kustnära småskaliga sillfisket för humankonsumtion, som sker långt från torskens lekområden.
Inget stopp för sillfisket

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Natur. Årskurs 6 från Piratenskolan var först ut när de förra fredagen besökte Naturskolan Österlen i Kivik för en förmiddag på temat vatten. Totalt kommer 120 elever ges chansen att lära sig mer om vatten och miljö tack vare en donation av professor emeritus Åke Jönsson.
Donation väcker intresse för vatten och miljö

Stort intresse för nya andelshus vid Djupadal

Nybygge. De 50 andelarna i de fem fritidshusen som ZeraNord låter bygga intill Djupadals golfbana sålde snabbt slut och ytterligare lika många intressenter står i kö.
Stort intresse för nya andelshus vid Djupadal

Solen sken på pristagarna

Firande. Utdelningen av Simrishamns kommuns kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium har låtit vänta på sig, men förra onsdagen var det äntligen dags för pris- och stipendiemottagarna att kliva fram i solljuset för att ta emot sina utmärkelser.
Solen sken på pristagarna

Ingen Krämarmarknad i år

Simrishamn. På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.
Ingen Krämarmarknad i år

Utställning med Österlenbilder

Brösarp. Konstnärsparet Hasse och Ia Karlsson, Vitemölla, ställer ut Österlenbilder på Brösarps Konsthall. Ia är känd för sina färgglada akrylmålningar i naivistisk stil och Hasse är en skicklig akvarellmålare, som bland annat målat Nobelprisdiplom. Utställningen pågår 18 juli - 2 augusti. Öppet lör-sön klockan 12-16. Brösarps Konsthall i samverkan med Brösarps Gästgifveri.
Utställning med Österlenbilder

Bollen i nät för ny park

Nybyggt. Covid-19 må ha satt stopp för en officiell invigning av nya parken vid Bergstrands väg i Simrishamn men stämningen var ändå på topp när Anna Bartels, Carl-Göran Svensson och Emilia Hallgren invigde spontanidrottsplanen med en basketmatch.
Bollen i nät för ny park