1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Inredning

Inredning och konst i skönt samspel

Hos nyöppnade CanCan i Stora Köpinge kan kunderna inte bara shoppa inredning, utan även få råd och tips kring möbler och inköp.
Hos nyöppnade CanCan hittar kunderna inspiration kring hur inredning och konst kan samverka. ”Konst besjälar! Just nu har jag inrett med Andreas Johanssons och Zadig arts målningar, samt Bitte Fagerlund och Eva Arfwedsons keramik”, berättar Anna-Karin Ahlstedt.
Foto: Hannah Andersson

Redan 2008 slog Anna-Karin Ahlstedt upp dörren till CanCan i Stora Köpinge gamla församlingshem. Fem år senare valde hon att gå vidare med webshopen och agenturverksamhet.

– Efterfrågan från olika inredningsbutiker blev fler, så från 2013 jobbade jag full tid med agenturer för olika varumärken, berättar Anna-Karin.

I höstas kände hon dock att det var läge att åter väcka liv i CanCan, men nu med mer fokus på möbler, belysning och mattor.

– Sedan kom coronakrisen men då var bollen redan i rullning så jag valde ändå att öppna till påsk.

Hos CanCan butik och showroom kan kunderna köpa möbler och inredningsdetaljer, men framförallt få hjälp av Anna-Karin med allt som rör inredning, möblering och inköp.

– Efter många år i branschen kan jag marknaden väldigt bra och kan hjälpa kunden genom att guida i utbudet.

images6 bilder
enlarge
CanCan i Stora Köpinge

Med nysatsningen har Anna-Karin också valt att lyfta fram lokal konst.

– Konst besjälar! Just nu har jag inrett med Andreas Johanssons och Zadig arts målningar, samt keramik av Bitte Fagelund och Eva Arfwedsons. Konst är något som jag tror att många uppskattar, men samtidigt tycker är svårt. Då kan det vara till hjälp att se konsten så här, i ett sammanhang.

Samarbeten med lokala aktörer är något som Anna-Karin hoppas kunna utveckla ytterligare.

– Det här är ju en lokal som kan användas på en mängd olika sätt, till exempel för föreläsningar och workshops.

Öppettiderna under sommaren kommer att vara tisdag-torsdag klockan 14-19.

– Tanken är att övrig tid kan bokas enskilt såväl som grupp. Kvalitetsmöblerna jag säljer är en investering som du ska trivas med i många år, och som dessutom är flexibla med en mängd valmöjligheter. Då behöver kunden tid.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Konsert

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Sommarkompisarna och saxofonisterna Per Bäcker och Staffan Mårtensson sammanstrålar även denna sommar på Lönebostället i Gladsax. Den sistnämnde blåser toner ur en riktig raritet: en saxofon som en gång tillhörde jazzlegenden Stan Getz.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Brösarp

Utställning med Österlenbilder

Konstnärsparet Hasse och Ia Karlsson, Vitemölla, ställer ut Österlenbilder på Brösarps Konsthall. Ia är känd för sina färgglada akrylmålningar i naivistisk stil och Hasse är en skicklig akvarellmålare, som bland annat målat Nobelprisdiplom. Utställningen pågår 18 juli - 2 augusti. Öppet lör-sön klockan 12-16. Brösarps Konsthall i samverkan med Brösarps Gästgifveri.

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.