unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Ljushelgen

Invigning av Glädjebäraren

Byalaget på Kivik avrundar ljushelgen söndagen den 1 november med invigning av konsthantverket ”Glädjebäraren” och utdelning av stipendier från ”Kiviks scoutkårs minne”.
På söndag invigs ”Glädjebäraren” på torget i Kivik.
På söndag invigs ”Glädjebäraren” på torget i Kivik.
Foto: Hannah Andersson

Söndagen den 1 november har det äntligen blivit dags för invigningen av skulpturen ”Glädjebäraren”.

Det var Kiviks byalag som i början av året utlyste en tävling med syfte att hitta en skulptur att placera på torget i Kivik. Under byalagets årsmöte i mitten av mars röstades Kjell Nilssons ”Kärleksbåten” fram som vinnare.

Planen var att invigningen skulle hållas på Kristi Himmelsfärds dag i samband med den traditionsenliga vårhälsningen, men på grund av pandemin sköts den upp.

På söndag klockan 19 har det blivit dags. Då bjuder byalaget in till torget i Kivik för högtidlig invigning av ”Glädjebäraren”.

Konstnär Kjell Nilsson deltar och Håkan Hjelm delar ut stipendier till ”Kiviks Scoutkårs minne”.

Simrishamns musikkår står för underhållningen och det kommer finnas möjlighet till köp av grillad korv från Kiviks Simklubb och varm choklad från Cake Cowboy, Kivik.