unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Japansk reiki på Mudita

På Mudita yogastudio i Baskemölla ekoby kan man nu boka tid för Reikibehandlingar, en japansk alternativ hälsometod.
Sedan en tid erbjuder Natascha Peña Urrutia, eller Sealoe Leffën som hon också kallar sig, reikibehandlingar på Mudita yogastudio i Baskemölla ekoby.
Sedan en tid erbjuder Natascha Peña Urrutia, eller Sealoe Leffën som hon också kallar sig, reikibehandlingar på Mudita yogastudio i Baskemölla ekoby.
Foto: Fredrik Ekblad

Reiki är en mjuk behandlingsmetod som används vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar.

Det är Natascha Peña Urrutia, certifierad Reiki Master, från Gendai Reiki Network Japan som är kontaktperson för verksamheten i Sverige genom Binaural Reiki Center Sweden.

Hon berättar att Reiki är en flera tusen år gammal metod som har sitt ursprung i Japan och förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller för den som blir behandlad.

– Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte ”tro på healing” för att det ska fungera, säger Natascha.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Centret erbjuder sina Binaural Reiki-behandlingar som kombinerar Reiki med ljudteknologin Hemi-Sync utvecklad av TMI. Hemi-Sync är binauraltoner som kombinerar olika ljudfrekvenser för att synkronisera hjärnhalvorna. Resultatet är ett tillstånd av enighet och harmoni.

– För att få bästa resultat av behandlingarna rekommenderar vi mellan fyra till sex tillfällen, säger Natascha.

Nästa vår kommer centret erbjuda yrkesutbildningen Diplomerad Binaural Reiki Terapeut, BRT - en 12 månader lång utbildning, inklusive praktikperiod.

Binaural Reiki-behandlingar kan bokas i Baskemölla på fredagar och i Vitaby på onsdagar. Fredag eftermiddag hålls också en Reiki Circle på Mudita. På torsdagseftermiddagarna erbjuds dessutom ett Mind & Body träningspass med inslag av Butoh.

Läs mer

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Startar youtube-kanal om mental ohälsa

Simrishamn

Startar youtube-kanal om mental ohälsa

Efter att ha brottats med psykisk ohälsa i över 10 år börjar Kristoffer Sandgren komma på fötter igen. Nu vill han hjälpa andra som också har drabbats att hitta en väg tillbaka till livet.

Ljudvandring med existentiellt fokus

Simrishamn

Ljudvandring med existentiellt fokus

Sommarprogrammet på Skillinge teater var spikat. En unik version av Hamlet skulle sättas upp och artister som Jill Johnson, Timo Räisänen och Movits var bokade. Men så slog coronaviruset till och man tvingades tänka om totalt.

Folkhögskolan på turné

Simrishamn

Folkhögskolan på turné

Intresset var stort när Österlens folkhögskola förra tisdagen gav sig ut på miniturné i sydöstra Skåne för att informera om höstens utbildningar.

Jazzfestival trotsar corona

Simrishamn

Jazzfestival trotsar corona

Alla stora jazzfestivaler i Europa har ställt in i sommar. Men Ystad Sweden Jazzfestival väljer en annan väg.

Romska kulturskatter på Österlens museum

Simrishamn

Romska kulturskatter på Österlens museum

I lördags öppnade vandringsutställningen ”Romska smycken – hantverk, tradition och ett sätt att leva” på Österlens museum. Utställningen visar de fåtal romska smycken och ceremoniella föremål som ännu finns kvar i Sverige idag och den historia som går att berätta om dem.