unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Jubileet firas med tårtbuffé

Tårtkalaset har låtit vänta på sig men fredagen den 23 oktober är det dags. Då bjuder Kiviks café och bageri alla sina kunder på kaffe, tårta och spiddekauga för att fira företagets tjugoårsjubileum.
Martina Svensson, Gun Svensson och Marie Malmqvist framför Kiviks café och bageri.
Martina Svensson, Gun Svensson och Marie Malmqvist framför Kiviks café och bageri.
Foto: Hannah Andersson

Firandet är framflyttat sedan i våras. I april kunde du läsa i Österlenmagasinet om Kiviks café och bageri som slog upp dörren för de allra första kunderna den 12 april för 20 år sedan.

Mor och dotter, Gun och Martina Svensson, startade caféet på Eliselundsvägen i Kivik. Sju år senare gick flytten till de nuvarande lokalerna på Killebacken.

2016 byggdes lokalerna om för att göra plats för ett spettkaksbageri och idag levererar caféet spettkakor ända uppifrån Kristianstad ner till Ystad.

Företagets styrka sitter i bredden.

– Vi är lyhörda för vad kundernas efterfrågar, säger Gun.

Jubileumsfirandet har låtit vänta på sig med anledning av pandemin, men nu har det äntligen blivit dags för det efterlängtade tårtkalaset.

Fredagen den 23 oktober står tårta, spettkaka och kaffe framdukat under hela dagen för att sprida ut besöken. Caféet är öppet klockan 7.30-17.00.

– Vi hoppas att många vill komma förbi för att fira med oss, säger Gun.