unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Julmat

Julens godaste vego kryddad med passion

Även om julen är starkt knuten till traditioner för många, så växer intresset för grön julmat. Och de som smakat Jon och Giovanna Lindbergs deliciösa mat, serverad på restaurang Jord & Bord i Örnahusen, är garanterat beredda att bjuda plats för vegetariskt på julbordet.
Giovanna och Jon Lindberg drivs av en stor passion för matlagning och smaker. ”Vi gör mat vi själva älskar och den utvecklas med oss” säger Giovanna. Hennes peruanska rötter och Jons många år på resande fot gör avtryck i köket, där paret skickligt kombinerar smaker från hela världen i nya, spännande rätter.
Giovanna och Jon Lindberg drivs av en stor passion för matlagning och smaker. ”Vi gör mat vi själva älskar och den utvecklas med oss” säger Giovanna. Hennes peruanska rötter och Jons många år på resande fot gör avtryck i köket, där paret skickligt kombinerar smaker från hela världen i nya, spännande rätter.
Foto: Hannah Andersson

Jord & Bord växte fram ur Jon och Giovanna Lindbergs passion för matlagning. Som namnet antyder hör en stor ekologisk köksträdgård till konceptet.

Matlagning efter säsong, med nyskördade råvaror av bästa kvalitet, i kombination med Jon och Giovannas känsla för smaker, är förklaringen till att gäster som en gång ätit på restaurangen ofta är beredda att köra långt för att äta där igen.

Pandemiåret 2020 har inte varit något undantag.

– Vi är tacksamma över att kunna se tillbaka på ett år som varit bra på många sätt, säger Jon. Vi har erbjudit mat för avhämtning ända sedan starten 2016 och det har varit en stor tillgång under året. Våra gäster har varit trogna och i höstas införde vi ett bokningssystem som blev väldigt lyckat. Det har hjälpt oss att sprida ut besöken och bidragit till en mer njutbar upplevelse både för gästerna och för oss.

8 bilder
Köksträdgården växer för varje år och förser restaurangköket med det mesta som serveras. ”Det är viktigare för oss att utöka odlingarna än antalet sittplatser, för att vi ska kunna hålla den höga kvalitet som vi strävar efter”.
Giovanna och Jon Lindberg drivs av en stor passion för matlagning och smaker. ”Vi gör mat vi själva älskar och den utvecklas med oss” säger Giovanna. Hennes peruanska rötter och Jons många år på resande fot gör avtryck i köket, där paret skickligt kombinerar smaker från hela världen i nya, spännande rätter.
Jon och Giovanna är inne på sitt femte år med Jord & Bord. ”Nu har vi förmånen att kunna jobba tillsammans med ett fantastiskt team anställda, vilket innebär en större frihet för oss att lägga tid på att utveckla verksamheten.”
Jord & Bord håller öppet för avhämtning fredag-söndag klockan 9-16 fram till jul. Första veckorna 2021 håller restaurangen stängt men välkomnar gästerna åter från mitten av januari.
enlarge

Grön julmat är en självklarhet på parets egna julbord.

– Vi älskar att experimentera med smaker, även när det gäller julmaten, därför blir det ofta nya rätter som hamnar på bordet, berättar Giovanna.

Speciellt för Österlenmagasinets läsare har Giovanna och Jon tagit fram en jultallrik med hasselbacksbakad butternutpumpa, nut roast med tomat- paprikaröra och en julig svartkålssallad. Receptet får ni här intill!

– Du kan plocka in någon eller alla komponenterna till ditt julbord, eller servera rätten i sin helhet i mellandagarna när du är sugen på ett fräscht alternativ till den ofta tunga julmaten. Det är en väldigt lättlagad rätt, lovar Jon.

Jon och Giovanna ser alldeles särskilt fram emot årets julhelg. Med beräknat förlossningsdatum på julafton väntar de nämligen tillökning.

– Det känns fantastiskt!