Julens godaste vego kryddad med passion
Jord & Bord växte fram ur Jon och Giovanna Lindbergs passion för matlagning. Som namnet antyder hör en stor ekologisk köksträdgård till konceptet.
Matlagning efter säsong, med nyskördade råvaror av bästa kvalitet, i kombination med Jon och Giovannas känsla för smaker, är förklaringen till att gäster som en gång ätit på restaurangen ofta är beredda att köra långt för att äta där igen.
Pandemiåret 2020 har inte varit något undantag.
– Vi är tacksamma över att kunna se tillbaka på ett år som varit bra på många sätt, säger Jon. Vi har erbjudit mat för avhämtning ända sedan starten 2016 och det har varit en stor tillgång under året. Våra gäster har varit trogna och i höstas införde vi ett bokningssystem som blev väldigt lyckat. Det har hjälpt oss att sprida ut besöken och bidragit till en mer njutbar upplevelse både för gästerna och för oss.
Grön julmat är en självklarhet på parets egna julbord.
– Vi älskar att experimentera med smaker, även när det gäller julmaten, därför blir det ofta nya rätter som hamnar på bordet, berättar Giovanna.
Speciellt för Österlenmagasinets läsare har Giovanna och Jon tagit fram en jultallrik med hasselbacksbakad butternutpumpa, nut roast med tomat- paprikaröra och en julig svartkålssallad. Receptet får ni här intill!
– Du kan plocka in någon eller alla komponenterna till ditt julbord, eller servera rätten i sin helhet i mellandagarna när du är sugen på ett fräscht alternativ till den ofta tunga julmaten. Det är en väldigt lättlagad rätt, lovar Jon.
Jon och Giovanna ser alldeles särskilt fram emot årets julhelg. Med beräknat förlossningsdatum på julafton väntar de nämligen tillökning.
– Det känns fantastiskt!