GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Julhandeln blir avgörande

Butikernas framtid ligger i kundernas händer. Efter ett väldigt tufft år för handlarna i Simrishamn står hoppet till att många väljer att julhandla lokalt i år.
Markus Jonasson uppmanar alla som vill att butikerna i Simrishamn ska finnas kvar, att julhandla lokalt. Alla som handlar för 500 kronor har dessutom chans att vinna presentkort som sponsrats av två givmilda bidragsgivare.
Markus Jonasson uppmanar alla som vill att butikerna i Simrishamn ska finnas kvar, att julhandla lokalt. Alla som handlar för 500 kronor har dessutom chans att vinna presentkort som sponsrats av två givmilda bidragsgivare.
Foto: Hannah Andersson

I mars mötte handlarna i Simrishamn pandemins effekter från ett normalläge.

– Även om vårens försäljning är viktig för oss, så hade vi i alla fall ett normalt år bakom oss, säger Markus Jonasson som är ordförande i Simrishamns köpmannaförening och driver 1910 Simrishamns modehus.

Nu är läget ett annat.

– November blev en kalldusch för oss, säger Markus.

Vårens och sommarens försäljning skapar för många handlare en buffert inför vintern.

– Sommaren var bra för några men långtifrån alla, det beror helt på vilken bransch du är verksam inom. Men hoppet tändes när livet började återgå till det normala för många i september och oktober.

Sedan drog den andra pandemivågen in.

– När de nya restriktionerna kom blev det en repris av vårens tapp. Skillnaden är att alla redan har skruvat åt sina kostnader så mycket det går och att bufferten är nertuggad för de flesta. Därför står vårt hopp till julhandeln!

Köpmannaföreningen gör tillsammans med kommunen i samverkansorganisationen ”Mitt Simrishamn” sitt bästa för att det ska bli en härlig julstämning på stan, även om den traditionella julmarknaden uteblivit.

En ”ljusram” som bildar en perfekt inramning för julkorts- eller Instagrambilden är redan på plats.

– Dessutom lovar vi att det blir en vit jul på torget i år, avslöjar Markus.

Han uppmanar kunderna att börja handla sina julklappar redan nu, för att slippa eventuell trängsel dagarna innan jul, och han hoppas att fler ska få upp ögonen för att handla lokalt.

– De som redan handlar hos oss är trogna men vi skulle önska att fler gav oss chansen!