unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Julstämningen på topp

Hos Korsbacken blommor & design är julen högtiden framför alla andra. Här har både klassisk amaryllis och röda rosor sin plats i julbuketten.

i blomstrande affär

För floristen Tina Korsbacken är julen en verklig höjdpunkt på året.
För floristen Tina Korsbacken är julen en verklig höjdpunkt på året.
Foto: Torun Bortz

Tina Korsbacken sticker ner de avklippta tulpanerna i små vaser på ett stort fat och lägger vintergrönt runt omkring.

– En bordsdekoration behöver inte vara så komplicerad. Och se vad du kan hitta i trädgården om du har en, säger hon och tillägger att hon älskar att dekorera med döda grenar.

I Tina och Marco Korsbackens blomsterbutik i Simrishamn har det varit jul sedan mitten av november.

- Vi var tidiga med att julskylta för vi älskar julen och vår praktikant Hampus är också galen i julen, konstaterar Tina Korsbacken och berättar att det är han som byggt modelljärnvägen i skyltfönstret. Det lilla tåget som kör sitt evighetsvarv genom snölandskapet lockar både stora och små att stanna till.

Corona-året 2020 går mot sitt slut och de kan konstatera att efterfrågan på snittblommor ökat markant.

– De har verkligen fått ett uppsving i år. Jag tror att folk har behov av att göra hemtrevligt och fint, menar Tina. Marco håller med.

Årets julskyltning har blivit en succé bland förbipasserande.
Årets julskyltning har blivit en succé bland förbipasserande.
Foto: Torun Bortz

- Det har även blivit mycket mer bud. Till mors dag blev vi till och med tvungna att sätta stopp dagen före, berättar han.

Till jul är det traditionella julblommor som gäller för många kunder.

– Det går alltid hem. Men vi experimenterar mycket och blandar gärna upp det traditionella lite, förklarar Tina Korsbacken. Inte minst amaryllis är efterfrågat.

Amaryllis – en säker storsäljare.
Amaryllis – en säker storsäljare.
Foto: Torun Bortz

– Alla älskar amaryllis. Först är det vita som gäller, sedan blir det aprikosfärgade och ju närmare jul vi kommer ska det vara röda, säger hon och ler.

Man skulle kunna tro att Tina och Marco Korsbacken får nog av blommor på jobbet, men de julälskande blomsterhandlarna lever som de lär.

Marco fixar ljuset när blommorna ska fotograferas.
Marco fixar ljuset när blommorna ska fotograferas.
Foto: Torun Bortz

– I år har vi extremt mycket gran i alla dekorationer hemma. Och hyacinter är livsviktigt – det måste dofta i hela huset, säger Tina Korsbacken med ett skratt.