unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Nybyggt

Klart för inflyttning i Stora magasinet

I början av veckan var det dags för inflyttning i Stora magasinet i Simrishamn. Dorrit Hedlund var bland de första att få tillträde till sin nya lägenhet i sexvåningshuset på Skansen.
Inger Lindén, tillvalskoordinator på Sundprojekt och Dorrit Hedlund njuter av utsikten från balkongen i Dorrits nya lägenhet.
Inger Lindén, tillvalskoordinator på Sundprojekt och Dorrit Hedlund njuter av utsikten från balkongen i Dorrits nya lägenhet.
Foto: Hannah Andersson

– Det här har jag längtat efter, svarar Dorrit Hedlund på den klassiska frågan ”hur känns det”.

Hon har just fått en genomgång av lägenhetens alla funktioner av Inger Lindén, tillvalskoordinator på Sundprojekt som drivit byggprojektet.

Senare på måndagen väntar Dorrit det första flyttlasset. Hon har tidigare bott i villa i Rörumstrand.

– Jag har valt det här boendet främst för att här finns hiss, berättar Dorrit. Det finns inte många hus i Simrishamn med hiss och jag stod i bostadskö ett bra tag utan att det hände något, därför är jag glad för att det här alternativet dök upp. Också ser jag fram emot att slippa klippa gräsmattan, konstaterar hon med ett leende.

Dorrit har mycket gemensamt med sina nya grannar.

– De flesta som flyttar in har bott i villa en längre tid och letat efter ett underhållsfritt, bekvämt boende, berättar David Hogell Sallhag, försäljnings- och marknadsansvarig på Sundprojekt. Han berättar att eftersom responsen på Stora magasinet varit så bra har Sundprojekt fått fortsatt förtroende att göra ett motsvarande projekt på Skansenområdet.

– Det kommer att bli aktuellt redan första halvåret 2021.

3 bilder
Byggstarten för Stora magasinet på Skansenområdet i Simrishamn gick i december 2019. I början av veckan fick ägarna tillträde till sina nya lägenheter.
”De flesta som flyttar in i har bott i villa en längre tid och letat efter ett underhållsfritt, bekvämt boende” berättar David Hogell Sallhag, Sundprojekt.
Stora magasinet rymmer 20 bostadsrättslägenheter, 2–4 rum och 63–107 kvadratmeter stora.
enlarge

Emma Nilsson på Bf-konsult i Simrishamn, ansvarig mäklare för Stora magasinet, är också väldigt nöjd med intresset för nybygget.

– Försäljningen startade våren 2019 och målet att uppnå de 70 procent som krävdes för byggstart, uppnåddes redan innan sommaren, berättar Emma. I början av 2020 såldes de sista två lägenheterna. Och när en av lägenheterna nyligen gick tillbaka och vi la ut den till försäljning igen, såldes den på bara några dagar. Det visar på ett ännu större intresse nu när huset är byggt, vilket känns fantastiskt roligt! avslutar Emma.

Läs mer

Blommor och choklad på alla hjärtans dag

Kärlek. På söndag har det blivit dags att fira årets kanske kärleksfullaste högtid - alla hjärtans dag. …Även om det finns lika många sätt att visa kärlek på som det finns människor på vår jord, så går det inte att sticka under stol med att blommor och choklad är säkra kort.
Blommor och choklad på alla hjärtans dag

Bagaren & Konditorns julkola

Jul. Len kola med smak av saffran. Kan det bli bättre? Bagaren & Konditorn delar med sig av sitt recept på saffranskola till er läsare.
Bagaren & Konditorns julkola

Kulturskolan får del av pris

Pris. Arvsfonden ger projektet ”Barn på flykt – Kulturskolan gör skillnad” utmärkelsen Guldkorn. Simrishamns kommun är en av fyra skånska kommuner som arbetat med projektet.
Kulturskolan får del av pris

Julbak med klassiska och nya smaker

Jul. Det doftar ljuvligt från köket hos Bagaren & Konditorn i Simrishamn. Karin och Paul Ludorowski är, tillsammans med sin personal, i färd med att bulla upp inför helgens adventsfirande.
Julbak med klassiska och nya smaker

Vinnare utsedd i markanvisningstävling

Simrishamn. Simrishamns kommun utlyste i våras en markanvisningstävling för nya bostäder på den sista obebyggda tomten i det nya Jonebergsområdet i Simrishamn. Nu har en vinnare utsetts.
Vinnare utsedd i markanvisningstävling

Sista veckan på Tobisviksbadet

Simrishamn. Sommarvärmen verkar hålla i sig och det finns fortfarande chans att ta ett svalkande dopp på utomhusbadet i Simrishamn. Hammenhögsbadet har stängt för säsongen, men Tobisviksbadet håller öppet till den 23 augusti. Från den 24 augusti öppnar Korsavadshallen med inomhusbad, hallar och kiosk.
Sista veckan på Tobisviksbadet

Ingen Krämarmarknad i år

Simrishamn. På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.
Ingen Krämarmarknad i år

Skola med vind i seglet

Segling. Kapsejsning, knopar och kul kompishäng stod på schemat för de åtta barnen i Simrishamns segelsällskaps seglarskola förra veckan.
Skola med vind i seglet

Historisk vandring med app

Simrishamn. 2023 är det 900 år sedan Simrishamn som plats uppmärksammades första gången i skrift. Berättarappen ”Simrishamn 900 år” levandegör stadens spännande historia. Ladda ner appen och utforska Simrishamn på egen hand. ”Simrishamn 900 år” är gratis att ladda ner och finns till både iPhone och Android.
Historisk vandring med app

Visning av årets lökodling

Simrishamn. Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.
Visning av årets lökodling

Bollen i nät för ny park

Nybyggt. Covid-19 må ha satt stopp för en officiell invigning av nya parken vid Bergstrands väg i Simrishamn men stämningen var ändå på topp när Anna Bartels, Carl-Göran Svensson och Emilia Hallgren invigde spontanidrottsplanen med en basketmatch.
Bollen i nät för ny park

Kurs i pilflätning på museet

Simrishamn. Lär dig fläta växtstöd av pil till trädgården eller växthuset. Eva Persson lär ut tekniker för pilflätning på Österlens museum i Simrishamn lördagen den 9 maj klockan 11-14. För vuxna. Minst 5, max 10 deltagare. Deltagaravgift inklusive material. Föranmälan, senast 6 maj, till museet.
Kurs i pilflätning på museet