unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Påsklov

Koda eget datorspel på lovet

Tillsammans med ungdomarna på Hemkodat bjuder biblioteket i Simrishamn in till en digital workshop i spelprogrammering på påsklovet.
Organisationen Hemkodat drivs av unga för unga, och har som ambition att alla barn ska få möjlighet att lära sig att programmera.
Organisationen Hemkodat drivs av unga för unga, och har som ambition att alla barn ska få möjlighet att lära sig att programmera.
Foto: Hemkodat

Den som gillar att spela datorspel och är mellan 12 och 17 år kan under påsklovet lära sig att koda ett själv – utan några som helst förkunskaper.

Tillsammans med Simrishamns bibliotek bjuder ungdomarna från organisationen Hemkodat in till en digital workshop om spelprogrammering via den digitala mötesplattformen Zoom, onsdagen den 31 mars klockan 15–17.

På ett kul och kreativt sätt får deltagarna lära sig enkel kodning och programmering från grunden.

De uppmanas att själva komma på egna saker som ska hända i spelet för att visa på hur kreativt kodning kan vara.

Allt du behöver för att delta är en dator med internetuppkoppling. Länk och annan praktisk information skickas ut till deltagarnas mejladress efter anmälan.

Anmälan är obligatorisk och görs till biblioteket på 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se.

Evenemanget är, som alltid på biblioteket, gratis.