GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Föreningsliv

Kommunen satsar extra på föreningslivet

Simrishamns kommun satsar i höst extra på föreningslivet genom att bjuda in allmänheten till en föreningsdag på tre olika orter, erbjuda föreningarnas ledare kostnadsfria utbildningskvällar och genom att producera en reklamfilm för att lyfta fram det breda utbudet av aktiviteter som finns i kommunen.
Simrishamn • Publicerad 28 september 2021 • Uppdaterad 28 september 2021
Kultur- och fritidsförvaltningen i Simrishamn bjuder, i en satsning på föreningslivet, in till kostnadsfria kurskvällar för föreningsledare i höst. Satsningen består även i en föreningsdag för allmänheten och en filminspelning i samarbete med Skillinge media.
Kultur- och fritidsförvaltningen i Simrishamn bjuder, i en satsning på föreningslivet, in till kostnadsfria kurskvällar för föreningsledare i höst. Satsningen består även i en föreningsdag för allmänheten och en filminspelning i samarbete med Skillinge media.

Förra veckan tog tjugo ledare från ett tiotal olika föreningar i Simrishamns kommun chansen att delta i den kostnadsfria kurskvällen på temat inkluderande ledarskap som erbjöds på Skeppet i Simrishamn.

Det är Riksförbundet Attention som tillsammans med SISU Idrottsutbildarna tagit fram materialet för kursen. Målet med kvällen var att ge föreningsledarna verktyg för att bättre kunna möta barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i sina verksamheter.

– Genom att ge ledarna de här verktygen stärks förutsättningarna för att fler ska kunna känna sig inkluderade, motiverade och förhoppningsvis stanna kvar längre inom idrotten, säger Ida Lönnqvist som leder kvällens kurs.

Tre av ledarna som nappat på erbjudandet om kursen var Jan Tornberg, Björn Wallebom och Patrik Arehov från Simrishamns karateklubb.

– Vi ville ta tillfället i akt att inhämta nya kunskaper, men har också blivit stärkta i vetskapen att vi redan har många bra rutiner som skapar trygghet för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, säger Björn.

Emmy Hurtig Kokko, fritids- och föreningsutvecklare, samt Ulrika Wedberg, anläggningsstrateg, gladdes åt att så många föreningsledare tog chansen att komma till utbildningskvällen på Skeppet i Simrishamn.
Emmy Hurtig Kokko, fritids- och föreningsutvecklare, samt Ulrika Wedberg, anläggningsstrateg, gladdes åt att så många föreningsledare tog chansen att komma till utbildningskvällen på Skeppet i Simrishamn.

Kultur- och fritidsförvaltningen bjuder under hösten in föreningsledarna till totalt tre kostnadsfria kurskvällar. En ägde rum förra veckan och i oktober ges ytterligare två. Kurserna är en del av en större satsning på föreningslivet i Simrishamns kommun.

– Vi gör den här satsningen på uppdrag av politiken för att stötta föreningarna som haft det tufft under pandemin. Insatserna bygger på önskemål hämtade från svaren på den enkät som vi skickade ut till föreningarna i början av året, berättar Emmy Hurtig Kokko, fritids- och föreningsutvecklare.

Ett önskemål som kom upp var hjälp att nå ut till allmänheten. Därför arrangeras lördagen den 16 oktober klockan 10-14 en föreningsdag på tre olika orter.

– Syftet med dagen är att ge föreningarna en möjlighet att visa upp sitt arbete för allmänheten. Under föreningsdagen ges chansen att locka nya medlemmar, men även att träffa andra föreningsaktiva och få en inblick i varandras verksamheter.

Föreningsdagen kommer att äga rum på tre olika platser i kommunen: på idrottsplatserna i Kivik, Hammenhög och Borrby.

– Vi har tagit hjälp av Kiviks AIF, Hammenhögs IF och Borrby IF för att skapa tre arenor för dagen. Föreningar som är intresserade av att delta är varmt välkomna att ta kontakt med mig, säger Emmy.

En tredje del av kommunens satsning på föreningslivet består av en filminspelning i samarbete med Skillinge media.

– Vi kommer att producera en kortare reklamfilm och en längre informationsfilm om föreningslivet i kommunen. Filmerna kommer att visas på sociala medier, via hemsidan och vid olika evenemang.

Skillinge media påbörjade jobbet med att besöka de totalt femton medverkande föreningarna redan i våras. Arbetet fortsätter hela hösten och filmerna kommer att färdigställas under december månad.

– Syftet med filmerna är att visa den fantastiska bredd av föreningar som erbjuds i Simrishamns kommun. Här finns verkligen något för alla, oavsett ålder och intresse. Vi vill lyfta fram den stora glädje och nytta som föreningslivet skänker medborgarna.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.