GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kulturaktörer nätverkar

Förra torsdagen var det lanseringsträff för nystartade Kulturnavet Österlen, ett Leaderfinansierat projekt under två år som ska skapa en intresse- och serviceorganisation för professionella kulturaktörer i sydöstra Skåne.
Österlen • Publicerad 8 oktober 2020
Anna-Carin Uggla och Susan Bolgar är projektledare för Kulturnavet Österlen som under två år ska arbeta för att skapa en plattform för Österlens professionella kulturarbetare.
Anna-Carin Uggla och Susan Bolgar är projektledare för Kulturnavet Österlen som under två år ska arbeta för att skapa en plattform för Österlens professionella kulturarbetare.
Foto: Fredrik Ekblad

Ett 20-tal kulturarbetare - författare, konstnärer, konsthantverkare, filmare och kulturarrangörer – dök upp när Kulturnavet Österlen ordnade sin första informationsträff på Svabesholms kungsgård.

Bakom projektet står Susan Bolgar och Anna-Carin Uggla som inledde med att presentera syftet med Kulturnavet Österlen.

– Alla vet att kulturverksamheterna på Österlen är viktiga, men trots det betraktas de ofta inte som ”riktiga” näringsverksamheter. Vi ser det som en av Kulturnavets uppgifter att arbeta för goda samarbeten mellan offentlig styrning och vårt mångfacetterade kulturliv, säger Susan Bolgar.

– Vi kan själva ha vissa idéer om vad som skulle gynna utvecklingen av kultursektorn, men de som aktivt arbetar med konst och kultur kanske behöver något helt annat. Plattformen ska fokusera på verklig nytta för så många som möjligt, säger Anna-Carin Uggla.

Kulturnavet Österlen blir en fristående och obunden organisation vilken, efter de två projektåren, kommer att övergå i kultursektorns ägo.

För att utreda behoven kommer de anslutna kulturarbetarna få svara på en enkät.

– Vår främsta uppgift är att skapa nytta för de professionella kulturaktörerna på Österlen vare sig det handlar om fördelaktiga upphandlingar av tjänster, omvärldsbevakning eller gemensam distribution av trycksaker under sommaren, säger Susan och Anna-Carin. Det är användarna som bäst vet vad de behöver och vi följer deras önskemål.

Ytterligare en lanseringsträff hölls i måndags och en tredje är planerad imorgon fredag, på Ystads konstmuseum.

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.