unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kulturskolan får del av pris

Arvsfonden ger projektet ”Barn på flykt – Kulturskolan gör skillnad” utmärkelsen Guldkorn. Simrishamns kommun är en av fyra skånska kommuner som arbetat med projektet.
Arvsfondens Guldkorn är ett pris som man delar ut varje år till projekt som fått medel och som sedan levt vidare och utvecklats.
Arvsfondens Guldkorn är ett pris som man delar ut varje år till projekt som fått medel och som sedan levt vidare och utvecklats.
Foto: Hannah Andersson

”Kulturskolan och barn på flykt – ensamkommande och nyanlända möter Kulturskolan” var ett projekt med syftet att ge ensamkommande och nyanlända unga bättre uppväxtvillkor genom kulturskoleverksamhet. Projektet startade 2016 och avslutades i januari 2019. I projektet deltog flera kommuner och regioner och projektet koordinerades av Kulturskolerådet. Nu har Arvsfonden gett projektet utmärkelsen Guldkorn.

Det nationella projektet, med kulturskolor från Arvidsjaur till Simrishamn, får priset för att det är angeläget och har utvecklats till något bestående. Sommarkulturskolan i Simrishamn är exempel på en viktig del i projektet. Prissumman på 50.000 kronor kommer att användas nästa år till något som gagnar projektets syfte.

– Det är oerhört roligt att detta projekt, som verkligen haft barnen i fokus och som gjort konkret skillnad, får ett pris, säger Anna-Carin Uggla, kulturutvecklare för barn och unga i Simrishamn och Skånes samordnare i projektet.