unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kvarter fick årets miljöpris

I måndags mottog Sven-Erik Borglund Miljöpriset 2020 för sina insatser och strävan mot att förena det vackra, det hållbara och det ansvarsfulla, i en gemensam vision mot hållbarhet i kvarteret Tvärpilen.
Sven-Erik Borglund och kvarteret Tvärpilen i Kivik är årets miljöpristagare.
Sven-Erik Borglund och kvarteret Tvärpilen i Kivik är årets miljöpristagare.
Foto: Hannah Andersson

Simrishamns kommun delar årligen ut ett miljöpris för särskilt förtjänstfulla insatser inom miljöområdet. 2020 års miljöpristagare är Sven-Erik Borglund och kvarteret Tvärpilen i Kivik.

Motiveringen lyder: ”Bostadsprojektet Tvärpilen har med djup insikt i de rådande och framtida miljöproblemen tagit fram ett helhetskoncept där man omvandlar sin roll till ett fullt ut ansvarstagande förhållningssätt och visar vägen mot framtiden. Tvärpilen kommer, fullt utbyggt, att ha ett utvecklat, eget avloppsreningsverk kombinerat med vattenbesparande åtgärder, där renat vatten återanvänds för toaletter och bevattningsvatten, en solelpark som producerar förnyelsebar el samt ett områdesgemensamt värmeverk som hämtar merparten av sin primärenergi från luft och vatten. Uppförandet har också skett med stor omsorg i konstruktionsmetoder och materialval.”

Priset delades ut vid inledningen av kommunfullmäktiges sammanträde den 14 december.