1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lästävlingar för stora och små

Svårt att välja bok till hängmattan? Stor som liten får i sommar extra hjälp av biblioteket att hitta rätt i bokdjungeln. Dessutom utlovas fina bokpriser.
Erika Svahn är redo att dela ut Bingobrickor och Sommarboken-häften.
Foto: Kate Visonj

Från 15 juni till 31 augusti kan en bokbingo-bricka hämtas på Simrishamns bibliotek eller från kommunens hemsida. När fem rutor i rad är kryssade lämnas brickan till biblioteket med chans att vinna bokpriser.

– Man tenderar att fastna i en genre som läsare, och här vill vi uppmuntra till att gå utanför boxen – och det har visat sig vara väldigt uppskattat tidigare år, säger Erika Svahn, bibliotekarie på Simrishamns bibliotek.

Sommarboken riktar sig till barn mellan 6 och 16 år och är en riktig biblioteksklassiker som pågår under hela sommarlovet. Uppgiften består i att läsa fem böcker och recenserar dem kort i ett häfte som hämtas från biblioteket fysiskt eller digitalt. När häftet fyllts i lämnas det in och barnen får välja en bok som biblioteket ger i gåva. Dessutom får barnen tipsa om sina bästa böcker, och dessa tips sätts sedan upp på biblioteket som inspiration till andra.

Den som är rådvill när det gäller val av bok kan alltid vända sig till personalen på biblioteket för att få personlig vägledning i bokdjungeln.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Musik

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Spontanmusik har blivit kyrkomusikern Nadja Erikssons sätt att nå ut i coronatider. Hon tänker att musiken har en läkande kraft och skänker en välbehövlig glädje.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.