unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lästävlingar för stora och små

Svårt att välja bok till hängmattan? Stor som liten får i sommar extra hjälp av biblioteket att hitta rätt i bokdjungeln. Dessutom utlovas fina bokpriser.
Erika Svahn är redo att dela ut Bingobrickor och Sommarboken-häften.
Erika Svahn är redo att dela ut Bingobrickor och Sommarboken-häften.
Foto: Kate Visonj

Från 15 juni till 31 augusti kan en bokbingo-bricka hämtas på Simrishamns bibliotek eller från kommunens hemsida. När fem rutor i rad är kryssade lämnas brickan till biblioteket med chans att vinna bokpriser.

– Man tenderar att fastna i en genre som läsare, och här vill vi uppmuntra till att gå utanför boxen – och det har visat sig vara väldigt uppskattat tidigare år, säger Erika Svahn, bibliotekarie på Simrishamns bibliotek.

Sommarboken riktar sig till barn mellan 6 och 16 år och är en riktig biblioteksklassiker som pågår under hela sommarlovet. Uppgiften består i att läsa fem böcker och recenserar dem kort i ett häfte som hämtas från biblioteket fysiskt eller digitalt. När häftet fyllts i lämnas det in och barnen får välja en bok som biblioteket ger i gåva. Dessutom får barnen tipsa om sina bästa böcker, och dessa tips sätts sedan upp på biblioteket som inspiration till andra.

Den som är rådvill när det gäller val av bok kan alltid vända sig till personalen på biblioteket för att få personlig vägledning i bokdjungeln.

Läs mer

Tipspromenad med vinstchans

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Tävling

Vinn boken

Tävling

Vi lottar ut ett exemplar av Emmy Abrahamsons nya roman ”Hur man blir slängd överbord”.

Utställningen Livs-medel invigs

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Vårens bokbabbel ges digitalt

Simrishamn

Vårens bokbabbel ges digitalt

Alla planerade publika evenemang på Simrishamns bibliotek är inställda terminen ut, med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer till följd av covid-19. Biblioteket kommer dock att lägga ut sitt Bokbabbel, där bibliotekarierna ger boktips, som var tänkt att hållas torsdag 14 maj klockan 14, digitalt på Facebook och Instagram samma dag och tid.

Bollen i nät för ny park

Nybyggt

Bollen i nät för ny park

Covid-19 må ha satt stopp för en officiell invigning av nya parken vid Bergstrands väg i Simrishamn men stämningen var ändå på topp när Anna Bartels, Carl-Göran Svensson och Emilia Hallgren invigde spontanidrottsplanen med en basketmatch.

Romska kulturskatter på Österlens museum

Simrishamn

Romska kulturskatter på Österlens museum

I lördags öppnade vandringsutställningen ”Romska smycken – hantverk, tradition och ett sätt att leva” på Österlens museum. Utställningen visar de fåtal romska smycken och ceremoniella föremål som ännu finns kvar i Sverige idag och den historia som går att berätta om dem.