GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Löptävlingar återupptas

Pandemin satte bokstavligen krokben för Gael Joly, tävlingsledare och VD för ADP sport events. Men när restriktionerna nu släppts är siktet inställt på att genomföra de årliga löptävlingarna på Österlen.
Österlen • Publicerad 12 oktober 2021
– 2022 blir något av ett återhämtningsår, säger Gael Joly, som arrangerar Winter Cross Run, och Österlen Spring Trail.
– 2022 blir något av ett återhämtningsår, säger Gael Joly, som arrangerar Winter Cross Run, och Österlen Spring Trail.
Foto: Fredrik Ekblad

– Man är ju fortfarande lite på sin vakt vad gäller utvecklingen av smittspridningen, men arbetet och förberedelserna för Winter Cross Run och Österlen Spring Trail är i full gång, säger Gael Joly.

Först ut är det leriga och kuperade loppet WCR och det genomförs som vanligt på Svampabanan utanför Tomelilla.

– Den 12 februari är det dags för åttonde upplagan och anmälningarna släpps i november.

Upplägget är samma som tidigare år. Antingen springer man individuellt eller i lag. Man kan välja mellan ett varv (4 km) två varv (7,6 km) eller Dödskallen som är båda loppen efter varandra.

Vårens stora löptävling är Österlen Spring Trail som genomförs för sjätte gången, helgen den 9-10 april. Den 30 oktober klockan 12 släpps anmälningarna.

ÖST omfattar fem lopp som samtliga har vackra banstäckningar, från Ekoparken vid Christinehofs slott, genom bokskogar och längs med Verkeån. Löparna passerar flera historiska byggnader, bland annat Alunbruket, Hallamölla och Bengtemölla.

Gael Jolys stora passion utöver löpning är cykling och under året har han turnerat runt på skolor i Skåne och undervisat elever i mountainbike.

– Det är en grundkurs i actioncykling och sedan jag drog igång detta i våras har runt 700 barn deltagit.

Gaels intresse för cykling har även mynnat ut i Velo, en cykelfestival med vintagetema, som äger rum lördagen den 21 maj. Det är ett retroäventyr där man på gamla cyklar trampar runt på Österlen, gärna i tidstypiska kläder.

– Den här typen av evenemang är oerhört populära i Frankrike och Italien. Nu tar vi det till Österlen.

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.