GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lundell på hemmaplan

Pandemin satte stopp för utställningen i Stockholm – nu visar Ulf Lundell sina nya verk på egna galleriet i Simrishamn istället.
Utställningen i Simrishamn omfattar ett hundratal verk.
Utställningen i Simrishamn omfattar ett hundratal verk.
Foto: Torun Bortz

– De som varit här tidigare kommer att känna igen sig. Här finns vissa motiv som återkommer, som hararna och kaninerna. Djuren lämnar han aldrig, konstaterar galleristen Sofia Lundell.

I slutet av september stängde Lundells eget galleri Rockhead Art i Simrishamn för säsongen. Tanken var att ha en utställning i december på ett galleri i Stockholm. De nya, skärpta corona-restriktionerna satte dock stopp för planerna.

Därför öppnar nu utställningen på hemmaplan istället. Förutom de välkända djurmotiven finns här bland annat självporträtt målade på collage av Ulf Lundells egna manusblad. Sin vana trogen har han till största delen målat i snabbtorkande akrylfärg.

– Han är ju en expressionistisk målare och ofta går det väldigt fort, han målar uttryck i stunden, förklarar Sofia Lundell.

Hon vill också understryka Ulf Lundells humoristiska sida, som kommer fram i en del av hans verk.

– Många tror att han är butter, men han har en otrolig humor, konstaterar hon.

Som i tavlan som fått titeln ”Döden åker skidor”. Ett något skrämt skelett tar sig tämligen okontrollerat nerför skidbacken där det är After Ski med bandet ”Yesterday´s Fun”.

På utställningen finns också ett av Ulf Lundells tredimensionella verk, med dekonstruerade gitarrer.

– Han började med de här gitarrkraschningarna för tre år sedan. De flesta gitarrerna är hans egna, men ibland är det gitarrer som han kommer över och använder och förädlar.

Utställningen har öppet under två helger, 12-13 december respektive 19-20 december. Båda helgerna är det klockan 11-15 som gäller.

Det blir även en digital vernissage fredagen den 11 december, som kommer att läggas upp på Ulf Lundells hemsida.