unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Jubileum

Lysande tider i ladan som firar femton

Efter den bästa sommaren sedan starten för femton år sedan ser David Lundin ljust på framtiden för den jubilerande loppisladan.
Både Martin Lundholm och David Lundin uppskattar mötet med kunden. ”Många som kommer hit är väldigt pålästa inom sina respektive intresseområden. Jag har lärt mig fantastiskt mycket under de här femton åren!” säger David.
Både Martin Lundholm och David Lundin uppskattar mötet med kunden. ”Många som kommer hit är väldigt pålästa inom sina respektive intresseområden. Jag har lärt mig fantastiskt mycket under de här femton åren!” säger David.
Foto: Hannah Andersson

Det har hunnit gå femton år sedan de allra första fyndsugna kunderna klev över tröskeln till Lundins lada.

– Det är inte klokt vad snabbt tiden går, konstaterar David Lundin som är på plats för att förbereda inför helgen när jubileet firas med extraöppet.

På plats i ladan är även Martin Lundholm som varit engagerad i verksamheten i gott och väl tio år. Affärsidén bygger nämligen inte bara på försäljningen av David Lundins egna prylar, här finns även tjugo bås där säljare kan hyra in sig för en lördag, eller över längre tid.

Ladan har tidigare använts som festlokal.

– Jag tog över gården efter farsan för tjugo år sedan och tyckte att det var synd att ladan skulle stå tom, berättar David.

Det gamla stallet gjordes om till festlokal för uthyrning och rummen intill har rymt lite olika hyresgäster under åren. Idén om att erbjuda loppis i en del av lokalen växte fram och så småningom fylldes hela ytan av loppisverksamheten.

Idag är Lundins lada välkänd i second hand-sammanhang och lockar varje lördag många och inte sällan långväga besökare.

3 bilder
”Det tar genomsnittsbesökaren ungefär en timme att ta sig genom butiken, men det finns de som stannar i tre också” berättar David Lundin.
Den ena av de två stora lokalerna är uppdelad i tjugo bås som hyrs ut till externa säljare.
Lundins lada är belägen söder om väg 11 mellan Ö Tommarp och Gärsnäs. Här hittar kunderna allt från möbler till småprylar.
enlarge

I ladan blandas antikt och modernt, loppis och kvalitet.

– Här finns något för alla och vi fyller på med nya saker inför varje lördag.

Allt är prismärkt och det är ordning och reda som gäller på hyllorna.

– Det uppskattas av kunderna, säger David som lovar att prismärkningen inte utesluter möjligheten att pruta.

Lundins lada är öppen varje lördag, året runt.

– Besökarantalet har legat relativt stabilt över åren, fram till i somras när vi märkte av en stor ökning. Kul är också att vi lockar kunder i alla åldrar. Vi märker av ett ökat intresse för second hand bland våra yngre besökare.

På lördag firas femtonårsjubileet med förlängd öppettid. Klockan 9-16 är det som gäller.