Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nominerad

Maria Samuelsson kan bli Årets Känslovisionär

Maria Samuelsson älskar mötet mellan människor och är inte rädd för att bjuda på sig själv. Hon är nominerad till priset Årets Känslovisionär 2020 som delas ut under Känslogalan i Malmö den 24 november.
Maria Samuelsson fascineras av mötet mellan människor. ”Jag är nyfiken på andra människor och deras livsöden. Olika är bra och alla människor är lika mycket värda!”
Maria Samuelsson fascineras av mötet mellan människor. ”Jag är nyfiken på andra människor och deras livsöden. Olika är bra och alla människor är lika mycket värda!”
Foto: Hannah Andersson

Genom att dela med sig av sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa får Maria Samuelsson människorna hon möter att öppna upp och berätta om sina egna känslor och erfarenheter.

Nyligen fick Maria veta att hon är nominerad till Årets Känslovisionär 2020.

Hon har blivit nominerad för sitt arbete som brukarinflytandesamordnare, BISAM, i Sydöstra Skåne. En funktion som är under avveckling.

– Jag fick veta att jag var nominerad två dagar efter att uppsägningen av min tjänst vid Ystad kommun var ett faktum. Det verkar inte vara jag som är bipolär, det är mitt liv som är det, säger Maria med ett snett leende.

Hon trodde först att gratulationsbrevet från Känslogalan var ett spam-mail.

– Men jag blev mållös när jag förstod vad jag var nominerad till och vilka mina välrenommerade medtävlare är. Även om jag inte tar hem priset så känns det som en vinst bara att ha blivit nominerad!

Maria har under många år arbetat hårt för att belysa och motverka psykisk ohälsa.

– Jag tycker inte att människor ska behöva gå omkring och må dåligt, säger Maria. Jag är själv väldigt tydlig med mina känslor vilket jag tror bidrar till att andra har lätt för att öppna upp i mitt sällskap. Jag brinner för att stärka andra och det har jag haft förmånen att få göra i bland annat återhämtningscaféerna jag drivit i rollen som brukarinflytandesamordnare. Det har varit en härlig mötesplats där besökarna känt sig trygga i att öppna upp och vara sig själva.

Maria Samuelsson rullade in på Kiviks marknad förra året med en röd dubbeldäckare och målet att starta samtal om psykisk ohälsa.
Maria Samuelsson rullade in på Kiviks marknad förra året med en röd dubbeldäckare och målet att starta samtal om psykisk ohälsa.
Foto: Hannah Andersson

I Marias nominering till priset nämns hennes arbete med just återhämtningscaféerna men även hennes idé om en psykbuss.

På Kiviks marknad förra året rullade Maria in med en röd tvåvåningsbuss. I syfte att väcka uppmärksamhet och starta samtal om psykisk ohälsa.

– Drömmen om att få låta psykbussen fortsätta att rulla lever fortfarande - för den behövs!

Maria har jobbat som brukareinflytandesamordnare sedan sex år tillbaka.

– Det känns förstås tråkigt att det kapitlet av mitt liv snart är avslutat, för det finns så mycket kvar att göra, men jag hoppas hitta nya vägar där jag får lov att göra skillnad för mina medmänniskor. Nomineringen till Årets Känslovisionär känns inte bara som en belöning för mig, utan även som ett fint tack till alla som varit med mig längs vägen.

Känslogalan tar plats på Palladium i Malmö den 24 november och Maria planerar att delta.

– Det ska bli spännande och för alla som vill följa galan hemifrån så streamas den live.

Klockan 19.00 startar sändningen på www.känslogalan.se.

Nominering

Maria Samuelsson jobbar som BISAM (Brukareinflytandesamordnare) i Sydöstra Skåne. Både i och utanför sitt arbete har hon med kreativitet engagerat sig för att skapa platser där vi kan mötas och prata om psykisk hälsa och svåra känslor. Hon har presenterat och genomfört nyskapande idéer som “psykbussen” och “återhämtningscaféer”. Innovationen och den egna erfarenheten driver henne och gör henne till en inspiratör och visionär för känslorna.