unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Mässan ställs in igen

För andra året i rad ställs Antikmässan i Brösarp in. Pandemin och de skärpta restriktionerna stoppar än en gång arrangörerna av den populära mässan.
För andra året i rad ställs Antikmässan i Brösarp in med anledning av pandemin. Mässgeneralen Jan-Erik Öhgren siktar nu på 2022.
För andra året i rad ställs Antikmässan i Brösarp in med anledning av pandemin. Mässgeneralen Jan-Erik Öhgren siktar nu på 2022.
Foto: Fredrik Ekblad

– Jag har precis meddelat utställarna och berättat att vi inte kommer genomföra mässan i år. Det är naturligtvis tråkigt. Det är många som ser fram emot den, både bland utställare och antikintresserade. Men det går helt enkelt inte med de restriktioner och den smittspridning som vi har nu, säger mässgeneralen Jan-Erik Öhgren.

Flera av utställarna som han har varit i kontakt med har frågat om man inte kan vänta med beslutet och se hur läget utvecklas.

– Vi har även fått frågan om vi inte kan skjuta på mässan till senare under året, men det är för mycket osäkerhet kring allt, konstaterar Jan-Erik.

Att det finns många antikhandlare som är sugna på att ställa ut och köpsugna kunder, råder det inga tvivel om. När alla antikmässor har ställts in har handeln istället flyttat till nätet.

– En konsekvens av pandemin är att nätauktionerna blomstrar. Priserna på antikviteter har också skjutit i höjden. Vissa objekt har nästan blivit dubbelt så dyra som innan pandemin, säger Jan-Erik Öhgren.

Han gissar att många har pengar att spendera när de inte längre kan åka på dyra resor.

– Vissa verkar inte ha koll på föremålens värde utan bjuder på tills de vinner.

Det faktum att vi spenderar mer tid hemma gör också att heminredning blir allt mer prioriterat, menar han.

– Då kanske man köper den där äkta mattan eller den exklusiva spegeln som man alltid velat ha.

Jan-Erik Öhgren hoppas att Antikmässan är tillbaka nästa år och då är det 18-20 mars som gäller.

Vad gäller Moderna i Brösarp som är planerad att genomföras den 15-17 oktober i år, avvaktar man ännu med ett beslut.

Läs mer

Blommor och choklad på alla hjärtans dag

Kärlek. På söndag har det blivit dags att fira årets kanske kärleksfullaste högtid - alla hjärtans dag. …Även om det finns lika många sätt att visa kärlek på som det finns människor på vår jord, så går det inte att sticka under stol med att blommor och choklad är säkra kort.
Blommor och choklad på alla hjärtans dag

Ljusa idén: samla allt under samma tak

Simrishamn. Efter sju år i hörnet vid Yngve Östbergs väg och Kristianstadsvägen i Simrishamn har lampbutiken Lysande Sekler flyttat till Simris.
Ljusa idén: samla allt under samma tak

Hus & Hem prisar florist

Simrishamn. Inrednings- och tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson har utsetts till Årets inredningsinspiratör av Hus & Hem. Den prestigefyllda utmärkelsen delades ut förra torsdagskvällen i samband med evenemanget Stora Stylingkvällen som livestreamades från Stockholm.
Hus & Hem prisar florist

ICA Supermarket i Brösarp byter kostym

Simrishamn. På ICA Supermarket i Brösarp pågår sedan en tid en omfattande ombyggnad och ett genomgripande förbättringsarbete.
ICA Supermarket i Brösarp byter kostym

Skänken på gästis agerar skådeplats i krimhistoria

Simrishamn. När Bertilstorpsbon Mikael Törneman romandebuterar gräver han där han står. I ”Debaclet i Brösarp” förekommer många kända bymiljöer och även några lokala kändisar.
Skänken på gästis agerar skådeplats i krimhistoria

Familjen Harbo ger nytt liv åt Gamlegård

Satsning. Bed and breakfast, butik och yogastudio i ett. Familjen Harbo väcker liv i den slumrande hotellanläggningen.
Familjen Harbo ger nytt liv åt Gamlegård

Inställt trädgårdsbesök

Gyllebo. Måndagen den 20 juli planerade Österlens trädgårdssällskap att besöka ”Jettes have – trädgården för alla sinnen” i Gyllebo. Trädgårdsbesöket är dessvärre inställt.
Inställt trädgårdsbesök

Utställning med Österlenbilder

Brösarp. Konstnärsparet Hasse och Ia Karlsson, Vitemölla, ställer ut Österlenbilder på Brösarps Konsthall. Ia är känd för sina färgglada akrylmålningar i naivistisk stil och Hasse är en skicklig akvarellmålare, som bland annat målat Nobelprisdiplom. Utställningen pågår 18 juli - 2 augusti. Öppet lör-sön klockan 12-16. Brösarps Konsthall i samverkan med Brösarps Gästgifveri.
Utställning med Österlenbilder

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

Simrishamn. När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.
Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

Ljudvandring med existentiellt fokus

Simrishamn. Sommarprogrammet på Skillinge teater var spikat. En unik version av Hamlet skulle sättas upp och artister som Jill Johnson, Timo Räisänen och Movits var bokade. Men så slog coronaviruset till och man tvingades tänka om totalt.
Ljudvandring med existentiellt fokus

Visning av årets lökodling

Simrishamn. Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.
Visning av årets lökodling

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn. Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.
Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge