GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mayne-stipendiat ställer ut

Årets Henry Mayne-stipendiat är Brösarpskonstnären Yvonne Larsson, som nu ställer ut på Tjörnedala konsthall.
Publicerad 22 juli 2021
2019 ställde årets Henry Mayne-stipendiat Yvonne Larsson ut på Tomelilla konsthall. Nu kan hennes verk ses på Tjörnedala konsthall.
2019 ställde årets Henry Mayne-stipendiat Yvonne Larsson ut på Tomelilla konsthall. Nu kan hennes verk ses på Tjörnedala konsthall.
Foto: Fredrik Ekblad

Med ett modernistiskt formspråk och ljus färgskala skildrade Simrishamnskonstnären Henry Mayne (1891–1975) det österlenska kustlandskapet och dess fiskelägen.

Minnesfonden som bär hans namn instiftades till hans 100-årsdag 1991 av dottern Birgit Rausing och hennes make Gad Rausing och varannan sommar delas ett stipendium ut till en konstnär med anknytning till Österlen.

Årets stipendiat är Brösarpskonstnären Yvonne Larsson, som har ställt ut flitigt sedan 80-talet, både separat och ihop med andra. Hon är också representerad på flera museer, däribland Ystads konstmuseum.

Tillkännagivandet hölls traditionsenligt hemligt fram till ceremonin på Tjörnedala konsthall den 18 juli, som också var Henry Maynes födelsedag. På samma plats är det nu möjligt att njuta av Yvonne Larssons verk till och med den 29 augusti.

Tidigare stipendiemottagare de senaste åren har varit Malin Schønbeck (2019), Ben Thompson (2017) och Thomas Larsson (2015).

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.