1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Showroom

Med nytt showroom kom skaparlusten åter

Klara kulörer går som en röd tråd genom Ninnis Ahlsells skapande. Sedan första veckan i juli finns hennes tavlor, möbler, lampor, smycken och handmålade kläder att se i nyöppnade Ninnis backyard.
Ninnis backyard är ett kombinerat showroom och butik, som visar bredden i Ninnis Ahlsells färgstarka skapande.
Foto: Hannah Andersson

Även om Ninni Ahlsells konst må sätta färg på livet så har det varit en gråtyngd vår för konstnären själv.

Ninni höll som bäst på att förbereda påskens utställning, som hon skulle göra tillsammans med Oliver Skifs på Hylkegården, när covid-19 drog in över Sverige.

– Corona ställde hela livet på sin spets. Påskens utställning flyttades fram på obestämd tid, mitt jobb som utställningsansvarig på Ulfsunda slott i Bromma sattes på paus och allt kändes bara så himla trist, säger Ninni.

Men så kom hennes sambo, Joe Skovbye, med idén att öppna ett showroom i garaget rakt över gatan från huset där de bor.

– Min amerikanare stod här i vintras och när jag tog ut den för säsongen fick jag idén om att lokalen skulle passa Ninni, berättar Joe.

Ninni nappade på förslaget och tillsammans har de putsat väggar, målat och inrett.

images3 bilder
enlarge
Ninnis backyard

Garaget ligger i samma hus som det gamla snickeriet på adressen Österlenvägen 13 i Sankt Olof.

– Jag och min sambo Elin Niotakis köpte fastigheten för ett år sedan för att renovera och så småningom starta ett traditionellt snickeri, med butik och showroom, här, berättar Björn Kronkvist som känns igen från Westerbergs Glasmästeri i Simrishamn. Vi hoppas kunna komma igång med vår verksamhet till hösten, men det är kul att det händer något i huset redan nu.

Ninnis backyard är ett kombinerat showroom och butik, som visar Ninnis bredd.

– Det känns kul att kunna visa allt jag gör på en och samma plats, konstaterar Ninni. Och med ett nytt projekt att fokusera på har inspirationen kommit tillbaka!

Öppettiderna för Ninnis backyard kommer att vara tors-fre klockan 12-18 och lör-sön klockan 12-15.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Simrishamn

Pest, kolera och fattigdom

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Brösarp

Utställning med Österlenbilder

Konstnärsparet Hasse och Ia Karlsson, Vitemölla, ställer ut Österlenbilder på Brösarps Konsthall. Ia är känd för sina färgglada akrylmålningar i naivistisk stil och Hasse är en skicklig akvarellmålare, som bland annat målat Nobelprisdiplom. Utställningen pågår 18 juli - 2 augusti. Öppet lör-sön klockan 12-16. Brösarps Konsthall i samverkan med Brösarps Gästgifveri.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”