GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Med pippi på fåglar

Barnen på Annelunds förskola i Simrislund har fått pippi på fåglar. Temaarbetet som började med ett fågelholksbygge avslutas nu med en högtflygande fågelutställning.
Simrislund • Publicerad 28 maj 2020
Jack, Alaa, Maria, Elsa och alla deras kompisar på avdelningarna Regnbågen och Stjärnan på Annelunds förskola har blivit riktiga små fågelexperter efter att ha jobbat med temat fåglar hela våren.
Jack, Alaa, Maria, Elsa och alla deras kompisar på avdelningarna Regnbågen och Stjärnan på Annelunds förskola har blivit riktiga små fågelexperter efter att ha jobbat med temat fåglar hela våren.
Foto: Hannah Andersson

Som en del av förskolans tekniksatsning läste pedagogerna böcker på temat för barnen.

– Barnen som hade hört boken ”Castor snickrar” bestämde sig för att bygga en fågelholk, berättar Moa Nilsson, förskollärare.

Först fick barnen göra egna ritningar för hur de ville att fågelholken skulle se ut, sedan satte de igång att bygga. Tre av barnen som står bakom bygget är Maria, Alaa och Noah.

– Vi sågade en bräda och spikade ihop delarna med spik, berättar Maria med stor inlevelse och visar tillsammans med sina två kompisar stolt upp det färdiga resultatet.

Fågelholken är uppsatt på bästa läge, på förskolans innergård och har redan haft besökare.

– En dag när barnen satt och åt såg vi genom fönstret hur en blåmes hoppade in för att inspektera holken, berättar Moa.

Holkbygget har väckt ett stort intresse för fåglar bland barnen.

– Jag har sett skator där hemma, berättar Alaa ivrigt.

4 bilder

Ett intresse pedagogerna spunnit vidare på.

– Vi har tillverkat och hängt ut fågelmatare tillsammans med barnen, spanat efter fåglar på våra utflykter och lyssnat på deras olika läten, berättar Moa.

Och inne på förskolan finns en hel korridor med alster skapade på temat.

– Här är bruna mamma-koltraster och svarta pappa-koltraster som vi har målat med händerna, berättar Maria.

Från taket hänger fåglar av ull, på en hylla står fåglar av lera och på väggen sitter mjölkkartonger som förvandlats till fantasifulla fågelholkar.

– Coronaviruset satte tyvärr stopp för vår planerade vernissage av barnens utställning. Nu får föräldrarna passa på att titta på den när de hämtar sina barn istället, avslutar Moa.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.