1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.
Tastecelebration Residence
Foto: Fredrik Ekblad

Våren såg ljusare ut än någonsin för Isabel Brummer och hennes make Joost ter Waarbeek. Deras företag, Tastecelebration residence på Jägmästarebostället vid Christinehof, gick in på tredje året och bokningarna trillade in i en jämn ström.

– Vi var fullbokade hela mars. Det var bröllop, konferenser, kurser i matlagning och matfotografering, men så slog pandemin till och allt försvann på en vecka, berättar Isabel Brummer.

– Vi visste inte vad vi kunde vänta oss. För vår egen, vår personal och våra gästers säkerhet kände vi oss tvungna att stänga.

I Isabel Brummers kök pågår ett ständigt experimenterande. Dessa frasiga maränger är gjorda på kikärtsvatten.
Foto: Fredrik Ekblad

Paret följde utvecklingen av pandemin och insåg snart att det skulle bli en annorlunda säsong.

När virussmittan härjade som värst hoppade Isabel in som hemkunskapslärare på Färsingaskolan i Sjöbo.

– Dessförinnan hade jag haft några inspirationsdagar med 100 skolkockar i Helsingborg, så det blev en stor kontrast.

Vid midsommar kändes det rimligt att öppna igen och det första evenemanget var en bakis- och skakislunch för slitna firare.

– På menyn var det mycket friterat, salt och fett, av förklarliga skäl, säger Isabel och skrattar.

Sommarens stora satsning är ett konsertprogram, som spänner över jazz, klassiskt och visa.

Några av artisterna och banden som gästar Tastecelebration är Blue Light Jazz Band (5/7), Cohentolkaren Janerik Lundquist (12/7) och singer-songwriter Christoffer Lundvist (19/7 samt 9/8)

Joost ter Waarbeek har ett förflutet inom eventbranschen i Holland och har många planer för hur verksamheten på gården ska kunna utvecklas.
Foto: Fredrik Ekblad

Andra projekt som håller på att färdigställas är ett utekök och en ört- och köksträdgård med gott om sittplatser för sällskap och konferensgäster.

– Det finns många idéer för det här stället, konstaterar Isabel. Det är bara tiden, pengarna och orken som begränsar oss.

Förra sommaren färdigställdes den lilla scenen i trädgården men i år ska den utnyttjas fullt ut. Under juli och fram till mitten av augusti gästar olika artister Tastecelebration.
Foto: Fredrik Ekblad

Isabel Brummer och hennes make Joost ter Waarbeek driver sedan tre år tillbaka Tastecelebration residence på Jägmästarebostället nära Christinehofs slott. I sommar satsar paret på ett konsertprogram som spänner över klassiskt, jazz och visa.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

REKO-ring på tillväxt i Norra Björstorp

Runt Brösarp vimlar det av matproducenter och småskaliga odlare. Nu har ett antal företagare i Norra Björstorp tagit initiativ till en REKO-ring, en matmötesplats där produkter och råvaror ska säljas direkt från producent till konsument.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.