GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Teater

Musikalläger för barn

Den 28 juni-10 juli arrangerar nystartade föreningen Scen Kivik ett musikalläger för barn. Bakom initiativet står de fyra vännerna Greta Åkerberg, Olivia Grönros Aleman, Jonatan Garcia och Alva Andersson.
Olivia Grönros Aleman, Jonatan Garcia, Alva Andersson och Greta Åkerberg är ledarna bakom nystartade föreningen Scen Kivik, som arrangerar ett musikalläger för barn i sommar.
Olivia Grönros Aleman, Jonatan Garcia, Alva Andersson och Greta Åkerberg är ledarna bakom nystartade föreningen Scen Kivik, som arrangerar ett musikalläger för barn i sommar.
Foto: Scen Kivik

Sång, dans och teater står på programmet när Scen Kivik under två veckor i sommar håller musikalläger i byn. Examen består av en minimusikal som sätts upp på Kiviks bio.

– Föreställningen kommer att vara cirka 40 minuter lång och visas för familj och vänner. Vi inväntar Folkhälsomyndighetens nya förordning kring publikantal vid offentliga tillställningar och håller tummarna för att det kommer gå att genomföra så som vi vill, säger Greta Åkerberg.

– Minimusikalen är egenskriven av oss ledare och är anpassad för att alla ska ses och höras, berättar Greta som är uppvuxen i Kivik och varit en del av Scen Österlen under 11 år.

Det var på Musikteaterskolan i Bjärnum som hon och hennes vänner kläckte idén att ordna ett musikalläger.

– Vi funderade lite över hur sommaren skulle se ut och om vi skulle hitta några jobb och då dök den här tanken upp, säger Jonatan Garcia.

Alla har stor scenvana sedan många år tillbaka och har medverkat i TV- och filmproduktioner samt stått mycket framför livepublik i sång-, dans- och teatersammanhang.

– Dessutom har vi alla mycket erfarenhet av att jobba med barn vilket vi brinner för, säger Greta.

Undervisningen sker under halvdagar, klockan 09-12.30 måndag-fredag under vecka 26 och 27 samt heldag på lördagen vecka 27. Gruppen kommer hålla till på Solevi klubbhus och Kiviks bio.

Scen Kivik har i år tilldelats ett stipendium från ”Kiviks Scoutkårs Minne” som delvis finansierar verksamheten. Är man intresserad av att delta uppmanas man ta kontakt via föreningens hemsida.