1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Café

Nu blir det andra bullar på Tjörnedala konsthall

Sedan två veckor tillbaka bakar syskonen Borssén bullar i köket på Tjörnedalagården i Baskemölla. På Café Borsséns är det bara hembakt som gäller.
Sedan några veckor tillbaka driver syskontrion Alicia, Julius och Otto Borssén café på Tjörnedala konsthall i Baskemölla.
Foto: Hannah Andersson

Nu kan besökarna till Tjörnedala konsthall njuta nybakt till konstupplevelsen. Syskontrion Alicia, Julius och Otto Borssén bor till vardags i Stockholm men tillbringar helst sin lediga tid i sommarboendet på Baskemölla. När det var dags för sommarjobb skapade de sitt eget genom att fråga Felicia Tolentino, verksamhetschef på konsthallen om de inte kunde få driva gårdens café.

– När vi fick ja från Felicia gick det snabbt och för två veckor sedan körde vi igång caféet, berättar Alicia.

– Vi är jätteglada för att ha syskonen Borssén här, säger Sofia Enbom, konstpedagog på Tjörnedala. Det blir en mer levande miljö med ett café på gården. Vi har haft kaffeservering i mindre skala tidigare, men den här lösningen passade oss alldeles utmärkt.

images3 bilder
enlarge
Café Borssén på Tjörnedala konsthall

Julius kardemummabullar har redan hunnit bli gästernas favorit.

– En annan är smörrebröden. Vi gör dem på danskt rågbröd som vi själva bakar. På den ena lägger vi potatis och ansjovis. Den andra är vegansk med hummus, potatis, picklad rödlök och ugnsbakad paprika, berättar Alicia.

Matintresset har syskontrion ärvt från sina föräldrar.

– Vår pappa är kock och har alltid lagat mycket mat hemma, berättar Julius.

– Och mamma har alltid bakat mycket, fyller Alicia i och berättar att alla tre syskonen även har arbetslivserfarenhet från café-, catering- och restaurangbranschen.

Deras caféidé är enkel.

– Vi vill erbjuda våra kunder gott hembakt till ett bra pris och en cool vibe med skön musik inne i serveringen, säger Julius. Vi har även servering utomhus på den mysiga innergården och hoppas att alla ska känna sig välkomna!

Caféet är öppet tisdag-söndag klockan 12-17 fram till mitten av augusti.

– Sedan får vi se om det ges möjlighet att förlänga kontraktet, avslutar Alicia.

Läs mer

Ceremoni

Mustigt författarskap gav Lina Wolff Piratenpriset

Burlesk humor med stora gester har tagit författaren Lina Wollf ända in i den aktningsvärda skaran av Piratenpristagare. Vid en något nedtonad ceremoni kom hon häromveckan till Österlen för att ta emot priset.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Visning av årets lökodling

Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.