Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Café

Nu blir det andra bullar på Tjörnedala konsthall

Sedan två veckor tillbaka bakar syskonen Borssén bullar i köket på Tjörnedalagården i Baskemölla. På Café Borsséns är det bara hembakt som gäller.
Sedan några veckor tillbaka driver syskontrion Alicia, Julius och Otto Borssén café på Tjörnedala konsthall i Baskemölla.
Sedan några veckor tillbaka driver syskontrion Alicia, Julius och Otto Borssén café på Tjörnedala konsthall i Baskemölla.
Foto: Hannah Andersson

Nu kan besökarna till Tjörnedala konsthall njuta nybakt till konstupplevelsen. Syskontrion Alicia, Julius och Otto Borssén bor till vardags i Stockholm men tillbringar helst sin lediga tid i sommarboendet på Baskemölla. När det var dags för sommarjobb skapade de sitt eget genom att fråga Felicia Tolentino, verksamhetschef på konsthallen om de inte kunde få driva gårdens café.

– När vi fick ja från Felicia gick det snabbt och för två veckor sedan körde vi igång caféet, berättar Alicia.

– Vi är jätteglada för att ha syskonen Borssén här, säger Sofia Enbom, konstpedagog på Tjörnedala. Det blir en mer levande miljö med ett café på gården. Vi har haft kaffeservering i mindre skala tidigare, men den här lösningen passade oss alldeles utmärkt.

3 bilder
Det finns gott om plats för cafégästerna att sprida ut sig på, både inomhus och utomhus.
Mats Ek och Carina Spethz har kommit från Småland för att semestra på Österlen. ”Det här var ett trevligt café med jättegoda bullar”, konstaterar Carina.
Chokladmaränger, kardemummabullar, citron- och aniskaka, chokladkolakakor och lavendelskorpor är exempel på vad som står på cafémenyn.
Det finns gott om plats för cafégästerna att sprida ut sig på, både inomhus och utomhus.
Mats Ek och Carina Spethz har kommit från Småland för att semestra på Österlen. ”Det här var ett trevligt café med jättegoda bullar”, konstaterar Carina.

Julius kardemummabullar har redan hunnit bli gästernas favorit.

– En annan är smörrebröden. Vi gör dem på danskt rågbröd som vi själva bakar. På den ena lägger vi potatis och ansjovis. Den andra är vegansk med hummus, potatis, picklad rödlök och ugnsbakad paprika, berättar Alicia.

Matintresset har syskontrion ärvt från sina föräldrar.

– Vår pappa är kock och har alltid lagat mycket mat hemma, berättar Julius.

– Och mamma har alltid bakat mycket, fyller Alicia i och berättar att alla tre syskonen även har arbetslivserfarenhet från café-, catering- och restaurangbranschen.

Deras caféidé är enkel.

– Vi vill erbjuda våra kunder gott hembakt till ett bra pris och en cool vibe med skön musik inne i serveringen, säger Julius. Vi har även servering utomhus på den mysiga innergården och hoppas att alla ska känna sig välkomna!

Caféet är öppet tisdag-söndag klockan 12-17 fram till mitten av augusti.

– Sedan får vi se om det ges möjlighet att förlänga kontraktet, avslutar Alicia.