unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Nu har det indiska köket kommit till Tryde

På Tryde 1303 har de populära vedugnsbakade pizzorna kommit för att stanna, men nu kan man även få indiska smakupplevelser på 1800-talsgården utanför Tomelilla.
För att förstärka känslan har ett av rummen inretts i indisk stil med färgglada tyger och inredningsdetaljer.
För att förstärka känslan har ett av rummen inretts i indisk stil med färgglada tyger och inredningsdetaljer.
Foto: Fredrik Ekblad

Den multikulturella stämningen märks redan när man kliver innanför dörrarna.

Italien finns representerat i de redan nämnda pizzorna, men här finns även en butik med sydamerikanska produkter och sedan en tid indiskt på menyn.

– När det är svårt att resa runt i världen kommer världen istället till Tryde, säger Anna Villavicencio som driver Tryde 1303 tillsammans med maken Juan.

Det är tack vare gårdens kock Jasim Uddin som man har chansen att uppleva en liten bit av Indien på Tryde 1303.

Jasim kommer från Bangladesh men är utbildad kock i Sverige. Innan han hamnade på Österlen arbetade han i flera indiska kök, bland annat i Malmö.

– När det är svårt att resa runt i världen kommer världen istället till Tryde, säger Anna Villavicencio som driver Tryde 1303 tillsammans med maken Juan.
– När det är svårt att resa runt i världen kommer världen istället till Tryde, säger Anna Villavicencio som driver Tryde 1303 tillsammans med maken Juan.
Foto: Fredrik Ekblad

Redan i vårs ordnade Tryde 1303 två indiska aftnar som blev väldigt uppskattade. Även i somras testade man konceptet.

– Vi hade gäster som var helt lyriska och sade att det var den godaste indiska maten de ätit och då hade de varit i London där den sägs vara bäst, säger Anna.

På Tryde 1303 serveras indiskt under luncherna onsdag-fredag.

Naturligtvis finns klassikern Tikka Masala med, men även andra rätter.

– Vi växlar mellan nio olika rätter och det är både köttbaserade och vegetariska, säger Jasim.

Innan Jasim Uddin hamnade på Österlen arbetade han i flera indiska kök i Malmö.
Innan Jasim Uddin hamnade på Österlen arbetade han i flera indiska kök i Malmö.
Foto: Fredrik Ekblad

Anna Villavicencio kallar det indiskt på skånskt vis.

– Vi använder oss av lokala leverantörer i så stor utsträckning som möjligt, med undantag för kryddorna. Istället för mango chutney har vi till exempel en äppel chutney.

De indiska aftnarna återvänder i höst och för att höja upplevelsen ytterligare ett snäpp har ett av rummen på gården inretts i indisk stil.

– Serveringspersonalen kommer dessutom klä sig i traditionella indiska kläder som Jasim har sytt, så vi går all in, säger Anna och skrattar.

Samosas, indiska degknyten med olika fyllningar, är en av rätterna som serveras på Tryde 1303.
Samosas, indiska degknyten med olika fyllningar, är en av rätterna som serveras på Tryde 1303.
Foto: Fredrik Ekblad