unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Ny minnesplatta i hamnen

Förra veckan ombesörjde föreningen Gamla Cimbrishamn att en nyrenoverad minnesplatta kom på plats i hamnen i Simrishamn.
Förra veckan sattes den nyrenoverade skylten på plats i hamnen.
Förra veckan sattes den nyrenoverade skylten på plats i hamnen.
Foto: Hannah Andersson

Skylten berättar kortfattat hamnens spännande historia

– Minnesplattan var tidigare så sjangserad att den inte längre var läsbar, men så har den också suttit här i tio år nu, konstaterar Lennart Nilsson.

1910 invigdes den nya hamnen som bestod av en ytterhamn, en handelshamn och för första gången en särskild fiskehamn. Minnesplattan sattes på plats 2010 i samband med hamnens hundraårsjubileum.

– Minnesplattan är ett trevligt initiativ, jag uppskattar att föreningen uppmärksammar vilken betydelsefull roll hamnen spelat genom historien och fortfarande gör, säger Fredrik von Segebaden, hamnchef.

Det är föreningen Gamla Cimbrishamn som står bakom initiativet att kröna staden med minnesplattor. Förutom hamnen bär 25 historiskt intressanta byggnader i Simrishamn varsin minnesplatta.

I våras gav föreningen ut en karta som visar vägen till minnesplattorna. Den blev väldigt uppskattad och kommer nästa vår att ges ut i en ny upplaga.