unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Kommun

Ny samhällsbyggnadschef

Simrishamns kommun har rekryterat en ny samhällsbyggnadschef. 51-åriga Åsa Simonsson tillträder sin tjänst den 26 april och ser fram emot att få arbeta i ”Sveriges kanske vackraste kommun” som hon uttrycker det.
Åsa Simonsson är från och med den 26 april ny samhällsbyggnadschef i Simrishamns kommun.
Åsa Simonsson är från och med den 26 april ny samhällsbyggnadschef i Simrishamns kommun.

Åsa jobbar i dag som vd för Eslövs industrifastigheter AB och avdelningschef på tillväxtavdelningen på samma kommun.

Hon har tidigare varit planeringschef för strategi och utveckling på Kristianstads kommun, liksom avdelningschef för kommunikation och tillväxt i samma kommun, där hon också fick rycka in som tillförordnad kommundirektör under närmare ett halvår.

Utvecklings-/kanslichef på Sydöstra Skånes samarbetskommitté, teamledare och projektledare för internationella frågor på Malmö stad och internationell sekreterare på Landstinget Västernorrland finns också bland erfarenheterna efter en fil. kand i statsvetenskap och nationalekonomi vid Lunds universitet.

- Jag är själv mycket nöjd med denna rekrytering och det känns som ett självklart val till vår organisation, säger Diana Olsson, kommundirektör i Simrishamns kommun.

Kommunstyrelsens ordförande, Jeanette Ovesson (M), instämmer:

- Det här känns mycket bra, jag är säker på att Åsa har både driv och kompetens för att bidra till en fortsatt god utveckling av vår kommun.

Åsa Simonsson fyller 51 år i dagarna och bor i dag i Klagshamn söder om Malmö, är gift med Per och har tre barn. På fritiden är det yoga, hundträning och segling som gäller.

Så här säger hon själv om det nya jobbet:

- Jag ser jättemycket fram emot mitt nya uppdrag och är glad för förtroendet att få leda den nya samhällsbyggnadsförvaltningen. Det ska bli otroligt roligt att jobba med samhällsbyggnad i och för det som kanske är Sveriges vackraste kommun.