unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Kommun

Ny samhällsbyggnadschef

Simrishamns kommun har rekryterat en ny samhällsbyggnadschef. 51-åriga Åsa Simonsson tillträder sin tjänst den 26 april och ser fram emot att få arbeta i ”Sveriges kanske vackraste kommun” som hon uttrycker det.
Åsa Simonsson är från och med den 26 april ny samhällsbyggnadschef i Simrishamns kommun.
Åsa Simonsson är från och med den 26 april ny samhällsbyggnadschef i Simrishamns kommun.

Åsa jobbar i dag som vd för Eslövs industrifastigheter AB och avdelningschef på tillväxtavdelningen på samma kommun.

Hon har tidigare varit planeringschef för strategi och utveckling på Kristianstads kommun, liksom avdelningschef för kommunikation och tillväxt i samma kommun, där hon också fick rycka in som tillförordnad kommundirektör under närmare ett halvår.

Utvecklings-/kanslichef på Sydöstra Skånes samarbetskommitté, teamledare och projektledare för internationella frågor på Malmö stad och internationell sekreterare på Landstinget Västernorrland finns också bland erfarenheterna efter en fil. kand i statsvetenskap och nationalekonomi vid Lunds universitet.

- Jag är själv mycket nöjd med denna rekrytering och det känns som ett självklart val till vår organisation, säger Diana Olsson, kommundirektör i Simrishamns kommun.

Kommunstyrelsens ordförande, Jeanette Ovesson (M), instämmer:

- Det här känns mycket bra, jag är säker på att Åsa har både driv och kompetens för att bidra till en fortsatt god utveckling av vår kommun.

Åsa Simonsson fyller 51 år i dagarna och bor i dag i Klagshamn söder om Malmö, är gift med Per och har tre barn. På fritiden är det yoga, hundträning och segling som gäller.

Så här säger hon själv om det nya jobbet:

- Jag ser jättemycket fram emot mitt nya uppdrag och är glad för förtroendet att få leda den nya samhällsbyggnadsförvaltningen. Det ska bli otroligt roligt att jobba med samhällsbyggnad i och för det som kanske är Sveriges vackraste kommun.

Läs mer

TV-apparater säljer som smör under pandemin

Simrishamn. Försäljningen av tv-apparater har ökat kraftigt under pandemin. 2020 såldes runt 800 000 TV-apparater i landet, vilket är en ökning med nästan 200 000 jämfört med året innan. Framför allt lockar de större modellerna, från 65 tum och uppåt.
TV-apparater säljer som smör under pandemin

Kulturskolan får del av pris

Pris. Arvsfonden ger projektet ”Barn på flykt – Kulturskolan gör skillnad” utmärkelsen Guldkorn. Simrishamns kommun är en av fyra skånska kommuner som arbetat med projektet.
Kulturskolan får del av pris

Prisregn över uppskattad gymnasielärare

Simrishamn. Vid den årliga Lärargalan som sändes på SVT förra veckan kammade Simrishamnsläraren Lea Almén hem den prestigefulla utmärkelsen ”Årets eldsjäl”. Dagen efter prisades hon och kollegan Jens Bodin på Nova Academy dessutom för sitt arbete med Raoul Wallenberg Academys kub för mänskliga rättigheter.
Prisregn över uppskattad gymnasielärare

Spännande fynd i gammalt kassaskåp

Simrishamn. När Österlens museum förra tisdagen bjöd in till pressträff i museimagasinet Garvaren var det med ett oemotståndligt lockbete. Innehållet i det Björkegrenska kassaskåpet skulle avslöjas.
Spännande fynd i gammalt kassaskåp

Plan för programmering i skolan har tagits fram

Simrishamn. Simrishamn är en av fem kommuner som satsat på kunskapsutveckling inom programmering genom samarbete med forskare.
Plan för programmering i skolan har tagits fram

Vinnare utsedd i markanvisningstävling

Simrishamn. Simrishamns kommun utlyste i våras en markanvisningstävling för nya bostäder på den sista obebyggda tomten i det nya Jonebergsområdet i Simrishamn. Nu har en vinnare utsetts.
Vinnare utsedd i markanvisningstävling

Inget stopp för sillfisket

Simrishamn. EU:s fiskeministrar har beslutat om förnyade fiskestopp i östra och västra Östersjön under sommarmånaderna 2021 för att skydda torskens lek, men denna gång görs undantag för det kustnära småskaliga sillfisket för humankonsumtion, som sker långt från torskens lekområden.
Inget stopp för sillfisket

Föredrag om ensamhet för seniordamer i gemenskap

Simrishamn. ”Följ Tegnells råd. Tvätta händerna, håll avstånd och var försiktiga om ni är förkylda. Men stanna inte i karantän. Ensamhet är farligare än rökning”. Det var några av råden som distriktsläkaren Åke Andrén-Sandberg gav när han gästade seniordamernas lunch på Hotel Svea förra veckan.
Föredrag om ensamhet för seniordamer i gemenskap

Solen sken på pristagarna

Firande. Utdelningen av Simrishamns kommuns kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium har låtit vänta på sig, men förra onsdagen var det äntligen dags för pris- och stipendiemottagarna att kliva fram i solljuset för att ta emot sina utmärkelser.
Solen sken på pristagarna

Skola med vind i seglet

Segling. Kapsejsning, knopar och kul kompishäng stod på schemat för de åtta barnen i Simrishamns segelsällskaps seglarskola förra veckan.
Skola med vind i seglet

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamn. Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.
Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Romska kulturskatter på Österlens museum

Simrishamn. I lördags öppnade vandringsutställningen ”Romska smycken – hantverk, tradition och ett sätt att leva” på Österlens museum. Utställningen visar de fåtal romska smycken och ceremoniella föremål som ännu finns kvar i Sverige idag och den historia som går att berätta om dem.
Romska kulturskatter på Österlens museum