unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Satsning

Nytt läge för Österlens psykologbyrå

Österlens psykologbyrå har flyttat. Förvisso bara en trappa ner i huset där mottagningen legat de senaste tjugo åren, men nya lokalen ger ett nytt läge för utveckling.
Nu jobbar Lena och Ingemar Jönsson sida vid sida i Österlens psykologbyrå som flyttat in i lokalen där Lena-Salongen tidigare låg.
Nu jobbar Lena och Ingemar Jönsson sida vid sida i Österlens psykologbyrå som flyttat in i lokalen där Lena-Salongen tidigare låg.
Foto: Hannah Andersson

Äkta paret Ingemar och Lena Jönsson har arbetat fyrtio år inom sina respektive yrken. Ingemar som psykolog och Lena som frisör.

När Lena bestämde sig för att lägga saxen på hyllan och stänga Lena-Salongen på Hörupsvägen i Borrby i våras väcktes tanken även för Ingemar. Var det dags även för honom att avveckla egna företaget Österlens psykologbyrå?

– Jag kom snabbt fram till att jag inte känner mig färdig än. Hade jag fått välja om mitt yrke hade det utan tvekan blivit psykolog igen. Jag älskar mitt jobb och vill fortsätta med det ett bra tag till! Så istället för en avveckling ledde det till en utveckling av företaget, konstaterar Ingemar.

Österlens psykologbyrå, som tidigare låg en trappa upp i huset på Hörupsvägen, har nämligen flyttat ner i Lena-Salongens tidigare lokaler och fått en mer synlig placering.

– De här lokalerna är mer ändamålsenliga och jag har redan fått höra av klienterna att de trivs, berättar Ingemar.

För många år sedan pågick bankverksamhet i huset.

– Vi sitter i bankens gamla styrelserum, det har jag sett på gamla ritningar. Därför kändes det naturligt att placera ett stort mötesbord här, säger Ingemar.

Kärnverksamheten för Österlens psykologbyrå finns inom skolan.

– Vi servar ett 40-tal friskolor i södra Sverige. Här i sydöst bland annat Nils Holgerssonskolan, Kunskapsskolan, Tryde friskola och Hammenhögs friskola, berättar Ingemar som själv regelbundet besöker skolorna i rollen som skolpsykolog.

– För vissa av skolorna sköter vi delar av elevhälsan och för andra har vi hand om hela elevhälsan, inklusive den medicinska biten.

Till sin hjälp har Ingemar ett tvärprofessionellt nätverk.

– Jag har ett femtontal samarbetspartners som jag har arbetat länge tillsammans med. Det är ett gäng som alla älskar sina respektive yrken vilket märks tydligt på deras engagemang. Det är fantastiskt att ha tillgång till ett sådant nätvek och kunna matcha rätt kompetens med rätt klient.

Ingemar Jönsson har jobbat som psykolog i fyrtio år - och älskar sitt yrke!
Ingemar Jönsson har jobbat som psykolog i fyrtio år - och älskar sitt yrke!
Foto: Hannah Andersson

Förutom att serva verksamheter erbjuder psykologbyrån även sina tjänster till privatpersoner.

– Vi ser en ökning av antalet privata klienter, särskilt efter den här våren. Trenden är tydlig, det har aldrig tidigare ringt så många för sin egen ohälsas skull, berättar Ingemar.

Flytten till nya lokalen kom alltså lägligt.

– Med ökningen känns det extra bra att kunna erbjuda möten i en ny, större lokal.

I samband med att Lena stängde sin frisörsalong frigavs tid som hon till viss del kommer att lägga i makens företag som samordnare.

– Jag har friheten att kunna styra min arbetstid och det känns jätteroligt att vi får möjlighet att arbeta tillsammans, säger Lena.

Som samarbetspartner till Ingemar arbetar även parets son, Oskar Jönsson i rollen som socionom.

– Det är lätt hänt att vi hamnar i diskussioner om jobbet även under familjemiddagarna men då brukar Lena stoppa oss och påpeka att vi faktiskt är lediga, säger Ingemar och skrattar.

quote
Hade jag fått välja om mitt yrke hade det utan tvekan blivit psykolog igen!