GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öppnar ayurvedapraktik

Intresset för ayurveda, det urgamla medicinska systemet från Indien, ökar. I dagarna öppnar Lena Andersson som arbetat med verktyget i 14 år praktik i Tomelilla.
Tomelilla • Publicerad 3 september 2020
På Bangatan 2 i Tomelilla öppnar Lena Andersson sin ayurvedapraktik. Franska bulldoggen Walter njuter i solen.
På Bangatan 2 i Tomelilla öppnar Lena Andersson sin ayurvedapraktik. Franska bulldoggen Walter njuter i solen.
Foto: Fredrik Ekblad

– Det känns jätteroligt att öppna här i byn. Ayurveda är min stora passion och jag hoppas att Tomelillaborna är nyfikna på att få veta mer om hur ayurveda fungerar och vilken nytta det kan göra, säger Lena Andersson.

Vad är ayurveda?

– Det är en urgammal indisk läkekonst som tar hänsyn till helheten och balansen i vår personlighet. Det själsliga är lika viktigt som det fysiska. Målet är att förebygga och bota sjukdomar och få oss att må bra, säger Lena som själv fick upp ögonen för ayurveda för 14 år sedan.

Just att ayurveda tar hänsyn till helheten, var man står i livet och hur kroppen och själen mår, har fått Lena att tro på dess läkekraft.

På praktiken kommer hon att hålla kurser och ge ayurvedisk rådgivning och massage.

– Under en rådgivning inleder man med lite undersökningar och ställer många frågor om hur personen mår och lever. Jag vill lära folk att lyssna på sin kropp. Jag fungerar som en vägvisare och hjälper folk att hitta en hållbar livsstil.

Lena poängterar att ayurveda både är för de som är friska och vill fortsätta vara det och utvecklas, samt för de som kommit ur balans och vill återfå sitt välbefinnande.

– Genom att äta efter din kroppstyp, utföra andningstekniker, meditation, yoga och få behandlingar sätter man igång processer i kroppen.

I USA och Europa har intresset för ayurveda ökat markant de senaste decennierna. I Indien, Nepal, Bangladesh och på Sri Lanka utgör ayurveda den traditionella medicinen, medan den i väst betraktas som komplementär medicin.

Sattva Ayurvedapraktiken är öppen tisdag-torsdag klockan 10-17.

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.