unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Cykel

Österlens Cykel växlar upp och byter adress

Nya butiken har inte hunnit öppna officiellt än men kunderna hittar redan dit. Österlens Cykel finns nu på Bruksgatan.
Hjulen snurrar redan för fullt på nya adressen även om det dröjer ytterligare någon vecka innan allt är på plats. Simon Ask och Fredrik Ekström jobbar för fullt med att ställa i ordning nya lokalen på Bruksgatan, samtidigt som de hjälper kunder som är på jakt efter en ny cykel och servar deras äldre åkdon i verkstaden.
Hjulen snurrar redan för fullt på nya adressen även om det dröjer ytterligare någon vecka innan allt är på plats. Simon Ask och Fredrik Ekström jobbar för fullt med att ställa i ordning nya lokalen på Bruksgatan, samtidigt som de hjälper kunder som är på jakt efter en ny cykel och servar deras äldre åkdon i verkstaden.
Foto: Hannah Andersson

– Vi väntar fortfarande på delar av butiksinredningen och den nya skyltningen, därför har vi väntat med att kommunicera flytten men många kunder har ändå redan hittat hit, berättar Simon Ask, som drivit Österlens Cykel i Simrishamn sedan 2014.

Den gamla butikslokalen på Peder Mörcks väg var bara omkring 100 kvadratmeter stor.

– Vi hade vuxit ur den sedan länge, men det är mycket som ska stämma när en butik ska flyttas, konstaterar Simon.

När han blev erbjuden att flytta in i en del av Lindsténs före detta lokal på Bruksgatan kunde han däremot inte motstå att tacka ja.

– Läget och storleken på lokalen är perfekt. Här har vi kunnat inreda en separat verkstad och fått mycket större utställningsyta.

När ÖM besöker butiken står fortfarande delar av utställningsytan tom.

– Vi väntar leveranser av nya cyklar i dagarna. Här kommer vi att kunna erbjuda många fler cyklar monterade och klara, konstaterar Fredrik Ekström som började i företaget för ungefär ett år sedan och kom rakt in i hetluften.

5 bilder
Österlens Cykel finns nu på Bruksgatan, uppe vid rondellen.
Hos Österlens cykel erbjuds sprillans nytt men även begagnat i toppskick, som den här gamla Monarken.
”Med flytten har vi möjlighet att utöka på alla plan” konstaterar Simon Ask, som också är nöjd över den nya, större verkstaden.
”I höstas sålde vi helt slut på våra elcyklar och vi har kunder som står i kö på cyklarna som kommer med vårens leveranser” berättar Fredrik Ekström.
enlarge

Cykelbranschen såg nämligen en rekordökning av cykelförsäljningen 2020. Så även Österlens Cykel.

– 2020 gjorde vi vårt bästa år hittills. Vi såg en stor ökning gällande såväl försäljning, som uthyrning och reparationer. Och produktionen av cyklar släpar fortfarande efter, vi har svårt att få tag i framförallt mountainbikes, berättar Simon.

Österlens Cykel bestämde sig i höstas för att göra en större satsning på cyklar av märket Skeppshult.

– Eftersom deras cyklar tillverkas i Sverige ger det oss en säkrare leverans.

Cykelbranschen är väderberoende och säsongen brukar dra igång omkring påsk, men oavsett om du vill köpa ny cykel eller behöver lämna in din gamla på service kan det vara en god idé att göra det med framförhållning.

– Längre fram i vår kan väntetiden bli lång!