unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Påsklov

Påskkul pyssel på lovet

Det vankas påsklov för landets skolbarn och ungdomar. Det har biblioteken i Tomelilla kommun och Österlens museum tagit fasta på när de erbjuder coronaanpassat påsklovspyssel.
Tomelilla bibliotek bjuder in till en digital påskpysselworkshop på temat ”pyssla påskägg”. För deltagare från cirka 6 år.
Tomelilla bibliotek bjuder in till en digital påskpysselworkshop på temat ”pyssla påskägg”. För deltagare från cirka 6 år.
Foto: Mostphotos

Österlens museum i Simrishamn provade idén med en pysselpåse redan förra påsken och initiativet blev mycket uppskattat. Därför erbjuder museet även i år, onsdag 31 mars – fredag 3 april, en pysselpåse till försäljning i museibutiken. Instruktioner till pysslet finns i påsen.

Även biblioteken i Tomelilla kommun erbjuder pysselpåsar.

Från Brösarps bibliotek kan du låna hem en pysselpåse med en bok och pyssel på temat katt. Lånas på vuxenkort under vecka 13.

På Tomelilla bibliotek är temat traditionella klippdockor. 29 mars–22 april finns det möjlighet att låna en skaparpåse med material och ritningar för att göra klippdockor. Begränsat antal påsar men de går att reservera och hämta senare om de hunnit ta slut.

Tomelilla bibliotek bjuder även in till en digital pysselworkshop. Deltagarna hämtar en påskpysselpåse med material på biblioteket och kopplar måndagen den 29 mars klockan 15.00 upp sig till bibliotekets digitala pysselrum. Begränsat antal platser, föranmälan till biblioteket. En länk till workshopen mailas ut till alla anmälda. Det fungerar även fint att pyssla hemma på egen hand. Pysselpåsar finns för avhämtning på biblioteket 22/3 - 3/4.

Bibliotekarierna i Brösarp och Onslunda är också pysselsugna. De bjuder in till ”Lyssna och pyssla - Vi läser en bok och gör fina pärlplattor”. Tisdagen den 30 mars klockan 9.30-11.00 i Brösarp och klockan 13.00 – 14.30 i Onslunda, föranmälan krävs. Om det inte går att träffas på biblioteken på grund av pandemin får deltagarna i stället låna hem en pysselpåse innehållande bok och pyssel.