unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Butiksflytt

Populär retrobutik flyttar och förnyar

Många stamkunder har oroligt undrat vad det blir av de båda butikerna ”Precis en sån” och ”Vinet & Glaset” nu när Blå huset i Borrby är sålt. Men Carina och Anders Öhman har lugnande besked, de håller som bäst på att packa upp i ny butikslokal i Skillinge.
Butikerna Precis en sån och Vinet & Glaset har flyttat från Blå huset på Köpmangatan i Borrby till ny butikslokal på Nyhemsgatan i Skillinge. ”Flytten har inneburit väldigt mycket jobb, det känns som att vi har flyttat ett helt kvarter, men nu när vi börjar komma på plats känns det jättebra” säger Carina Öhman.
Butikerna Precis en sån och Vinet & Glaset har flyttat från Blå huset på Köpmangatan i Borrby till ny butikslokal på Nyhemsgatan i Skillinge. ”Flytten har inneburit väldigt mycket jobb, det känns som att vi har flyttat ett helt kvarter, men nu när vi börjar komma på plats känns det jättebra” säger Carina Öhman.
Foto: Hannah Andersson

Nya adressen lyder Nyhemsgatan i Skillinge och det är bråda tider för Carina och Anders Öhman eftersom flytten inte bara gäller butikerna, utan även det privata boendet.

– Därför är det lite rörigt just nu, för vi sov första natten i nya huset så sent som igår, berättar Carina. Men det var underbart att vakna med havsutsikt. Vi bodde många år i Västra hamnen i Malmö, så vi har saknat att bo nära havet.

I butiken är det mesta på plats. Anders och Carina har bestämt sig för att hålla den öppen några dagar före jul, 19-22 december klockan 12-17. Dock med restriktioner till följd av coronapandemin.

– Vi kommer bara att släppa in ett fåtal kunder åt gången och skilja in- och utgång.

8 bilder
”I samarbete med Lakritsfabriken erbjuder vi nu lite lyxigare lakrits och en annan nyhet är teavdelningen.”
Carina i färd med att packa upp brickan ”Grazia”, design Stig Lindberg.
Carina och Anders har numera havsutsikt både från butiken och från hemmet ett stenkast bort.
”Retro är fortfarande den röda tråden, men nu kommer vi att satsa på mycket mer nyretro. Ett exempel är porslin och inredningsdetaljer från Björn Winblad.”
Nytt är även krukor och bunkar från Nittsjö keramik.
Lejon - design Lisa Larson.
Textilier från Baskien; löpare och handdukar.
Teavdelningen är ny.
enlarge

Med flytten har de tagit tillfället i akt att förnya sortimentet.

– Retro är fortfarande den röda tråden, men nu kommer vi att satsa på mycket mer nyretro. Vi har ägnat månader åt att hitta rätt produkter.

Ett exempel är porslin och inredningsdetaljer från Björn Winblad.

– De väcker väldigt stort intresse i Norrland och jag tror att det kommer bli stort även här.

Vad gäller ”Vinet & Glaset”, ligger fokus även fortsatt på utvalda kvalitetsprodukter för vinentusiasten.

Den nya butiken är märkbart mindre än de generösa ytorna i Blå huset.

– Därför har vi planerat planlösningen i detalj och är väldigt nöjda med resultatet, säger Carina.

Bakom flytten från Borrby till Skillinge ligger en önskan om nya utmaningar.

– Vi drev Blå huset i sju år och insåg i somras att vi kände oss färdiga med det och redo för något nytt, berättar Carina.

– Nu när vi börjar komma på plats kan vi bara konstatera att det känns fantastiskt! avslutar Anders.