GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Premiär för familjedag

Östra Tommarp har ett rikt föreningsliv och söndagen den 12 september går tretton av byns föreningar samman kring Tommarpsdagen - en eftermiddag med kul aktiviteter för hela familjen.
Östra Tommarp • Publicerad 9 september 2021
Lars Andersson och Sven Andersson är ordförande i Tommarps bygdegårdsförening respektive Tommarps sockengille, två av föreningarna som står bakom evenemanget Tommarpsdagen - vilken äger rum på bygdegården i Östra Tommarp.
Lars Andersson och Sven Andersson är ordförande i Tommarps bygdegårdsförening respektive Tommarps sockengille, två av föreningarna som står bakom evenemanget Tommarpsdagen - vilken äger rum på bygdegården i Östra Tommarp.

Lars Andersson, ordförande i Tommarps bygdegårdsförening, och Sven Andersson, ordförande i Tommarps sockengille, möter upp på bygdegården i Östra Tommarp för att berätta mer.

– Idén togs upp redan på bygdegårdsföreningens årsmöte 2020, som ett förslag från Sven, men pandemin drog in innan vi hann göra verklighet av planerna, berättar Lars.

Nu på söndag blir den äntligen av, premiären för Tommarpsdagen.

– Syftet med dagen är att ge byns många föreningar en möjlighet att visa upp sina verksamheter.

Medverkar gör Brandkåren i Tommarp, Bygdegårdsföreningen, Cimbria hundkapp, Föräldrakooperativet Tommeliten, Gärsnäs församling, Hembygdskretsen Tumathorp, Tommarps-Bolshögs Hushållningsgille, Tommarpsbygdens LRF, Tommarps scoutkår, Tommarps sockengille, Tumathorps S:t Knuts gille, Tumavallens gammeldansförening och Östra Tommarps föreläsningsförening.

– En tipsrunda kommer att leda besökarna runt till de olika föreningarnas stationer. För barnen kommer det att finnas hoppborg och ponnyridning, berättar Lars. Scouterna säljer grillad korv och har prova-på aktiviteter, medan bygdegårdsföreningen sköter kaffeförsäljningen.

– Det blir musikunderhållning av lokala förmågor, fortsätter Sven. LRF och Hushållningsgillet visar traktorer och Tommarps brandbil visas upp. Cimbria hundkapp kommer att bjuda in till prova på med egen hund och vi har sammanställt ett bildspel, med foton från de olika föreningarnas verksamheter, som kommer att rulla under dagen.

Klockan 13-16, den 12 september, vid bygdegården är det som gäller. Alla aktiviteter är gratis.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.