unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Rosa lördagar i butikerna

Barnens bokhandel skänker tio procent av försäljningen på lördagarna i oktober till Rosa bandet-insamlingen och butiksägare Hanna Ottersten vill uppmuntra fler att göra liknande initiativ.
Selma Kristiansson hjälper Hanna Ottersten att, under sin praktik på Barnens bokhandel, pynta skyltfönstret på det rosa temat.
Selma Kristiansson hjälper Hanna Ottersten att, under sin praktik på Barnens bokhandel, pynta skyltfönstret på det rosa temat.
Foto: Hannah Andersson

Hanna Ottersten och hennes praktikant Selma Kristiansson är i full färd med att plocka fram rosa böcker att skylta med när ÖM tittar förbi.

– Jag har flera personer i min närhet som på olika sätt drabbats av cancer. Därför ville jag gärna bidra till Rosa bandet-insamlingen, som pågår under oktober månad, på något sätt, berättar Hanna.

Hon funderade på hur initiativet skulle ta form och landade i att skänka en del av omsättningen under oktober.

– Jag har bestämt mig för att skänka 10 procent av försäljningen, alla lördagar i oktober, till insamlingen. Och jag har dessutom utmanat några av de andra handlarna i stan att göra liknande initiativ. Hege Welin på Ting & Tang, Anki Gustafsson på Märkesbutiken och Emma-Lisa Lundgren på Makalösa trädgårdar har hittills antagit utmaningen!

Efter rosa oktober väntar en blå november.

– Vi får väl se vad jag hittar på då, säger Hanna och ser finurlig ut.