GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.
Sanna Töringe delar sitt liv mellan Österlen och Italien.
Sanna Töringe delar sitt liv mellan Österlen och Italien.
Foto: Torun Bortz

– Först och främst handlar det om hur de produceras och skördas. Sedan spelar jordmånen in, liksom vilken sorts oliver det är.

Smakprovning kräver närvaro och koncentration.
Smakprovning kräver närvaro och koncentration.
Foto: Torun Bortz

Sanna Töringe häller upp några droppar av det bärnstensfärgade guldet på en liten sked, medan hon förklarar skillnaden mellan olivolja och olivolja.

I den egna butiken i hemmet söder om Sandby bjuder hon i sommar på coronasäkrad provsmakning av oljor ur världseliten.

Sanna Töringe med sina båda trogna följeslagare.
Sanna Töringe med sina båda trogna följeslagare.
Foto: Torun Bortz

– Det är underbart att se glädjen hos folk som aldrig tidigare smakat en riktigt god olivolja. Jag tycker det är jättekul att få dela med mig av en upplevelse, visa något som jag tycker tycker om, konstaterar hon.

Författaren Sanna Töringe är inte minst känd för sina trädgårds- och kokböcker. Hennes italienska resa började på allvar för 12 år sedan, då hon och hennes man förälskade sig i en fallfärdig lada längst ner på klacken. Det blev inledningen till ett nytt kapitel i Sanna Töringes liv. Numera arrangerar hon matresor till Italien och för några år sedan började hon och maken specialisera sig på prestigefyllda olivoljor, för att bland annat sälja i den egna webbutiken.

Förra sommaren byggde de en liten butik i trädgården, ett projekt som blommat ut på allvar den här säsongen.

– Jag skulle ha åkt med fem grupper till i Italien i våras. När jag fattade att det inte skulle gå tänkte jag att då får jag göra något annat. Så vi köpte in en massa varor istället.

Oljorna har nu fått sällskap av bland annat bergsparmesan, rostade hasselnötter och sardeller. Och för den som vill ha ännu mer Italien kommer Sanna Töringe ut med en ny bok i september, ”Medelhavsmat i solen”.

Delikatesser från olika delar av Italien finns samlade i den lilla butiken.
Delikatesser från olika delar av Italien finns samlade i den lilla butiken.
Foto: Torun Bortz

– Den handlar om livet där nere, maten och huset.

Och i höst blir det Italien igen.

– Då ska jag till Sardinien och leta efter olja, säger hon och ler.

Butiken är öppen fredag- lördag – för öppettider, se Sanna Töringes hemsida: www.sannasitalien.se.