GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur

Säsongsfinal på slottet

På söndag är det säsongsfinal på Christinehofs slott och då välkomnas besökarna till ett späckat berättarprogram som äger rum både inne och ute.
Andrarum • Publicerad 24 september 2020
När Christinehofs slott på söndag rundar av säsongen blir det med ett brett berättarprogram och guidningar både inom- och utomhus. Mia Gröndahl, ordförande i kulturföreningen Christinas Wänner är en av guiderna.
När Christinehofs slott på söndag rundar av säsongen blir det med ett brett berättarprogram och guidningar både inom- och utomhus. Mia Gröndahl, ordförande i kulturföreningen Christinas Wänner är en av guiderna.
Foto: Roger Bing

Berättarguiderna finns på plats klockan 12, 13, 14 och 15 och en rundtur som sker antingen i slottet eller i parken tar cirka 30 minuter.

– Varje berättarguidning kan ta emot ett visst antal personer, beroende på rum. Här gäller först till kvarn. Är det fullt i en berättarguidning, kan man gå till en annan som har plats, säger Mia Gröndahl, ordförande i arrangerande kulturföreningen Christinas Wänner.

Enligt Gröndahl har det varit en omvälvande säsong med anledning av coronapandemin.

– Vi bestämde oss snabbt för att genomföra säsongens program som planerat - förutom förstås event med fler än 50 människor i publiken. Och vi anpassade verksamheten med en gång för att kunna leva upp till FHM:s rekommendationer - och lät våra besökare få veta att Christinehof var ett tryggt och säkert besöksmål, säger Mia Gröndahl.

Vad gäller besökssiffror så har Christinehof kanske aldrig haft en bättre sommar.

– Vi vill tro att det har mycket att göra med att vi hela tiden så tydligt visat att vi tar pandemin på allvar och söker lösningar som skyddar både besökarna och Christinas Wänner. Men visst har det kostat, att ställa in stora event som Österlens Körfestival är ett avbräck i ekonomin, att se bussgruppernas besök gå up i rök, att införa nya administrativa rutiner, som utökat bokningssystem, med mera, säger Mia Gröndahl och tillägger att man kommer planera nästa säsong efter samma riktlinjer som den pågående.

2021 års stora utställning kommer att handla om Rockslottet Christinehof.

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.