unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Satsning i skakiga tider

Den unge Ystadentreprenören Albin Sandell, som fått stora framgångar med sitt e-handelsföretag Swejoy, är aktuell med en ny serie måltider i pulverform. Den nya satsningen är möjlig genom ett samarbete med tre luttrade Österlenentreprenörer.
Den unge Ystadentreprenören Albin Sandell har fått en flygande start med sitt e-handelsföretag Swejoy. Nu lanserar han en helt svenskproducerad serie måltider i pulverform under varumärket comfoo.
Den unge Ystadentreprenören Albin Sandell har fått en flygande start med sitt e-handelsföretag Swejoy. Nu lanserar han en helt svenskproducerad serie måltider i pulverform under varumärket comfoo.
Foto: Fredrik Ekblad

Albin Sandell har fått en flygande start med sitt e-handelsföretag Swejoy. För två år sedan tilldelades han det prestigefyllda priset Årets stjärnföretagare i Ystad-Österlenområdet.

På andra plats kom gästgivaren Anders Cederberg i Brösarp.

– Efter prisutdelningen föreslog Anders att vi skulle ha ett möte. Han ville att jag skulle få träffa några lokala entreprenörer som kunde vara med och vidareutveckla min affärsidé, berättar Albin.

Anders kontakter var Brösarpsföretagaren Anders Albäck och Bengt ”Fuffe” Åkesson, som driver Skepparps Vingård.

– Det tog oss några möten att överhuvudtaget få klart för oss vad Albins idé var, men när vi greppade det tog vi oss an finansieringen, berättar Anders Albäck.

Det skulle visa sig lättare sagt än gjort. Inga av de fyra banker man kontaktade nappade.

Efter att själva ha löst finansieringen påbörjades framtagningen av den nya pulverblandningen som fått namnet comfoo, en förkortning av complete food.

– Det är den första måltidsersättningen i pulverform som är helt svenskproducerad, berättar Albin Sandell.

Än så länge finns den i tre smaker: hallon, choklad och jordgubb.

– Vi tänker att stressade småbarnsföräldrar eller folk som jobbar oregelbundna tider och inte hinner laga mat är tänkbara kunder, säger Albin Sandell.

– När vi kan förlänga hållbarheten på pulvret till fem år ser vi att det kan användas som beredskapsmat och då växer marknaden avsevärt, tillägger Anders Albäck.