GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skoldag spenderades ute

Vandring, tipsrunda, utomhusspel och matlagning på spritkök stod på schemat när eleverna från Österlengymnasiet hade friluftsdag förra tisdagen.
Gyllebo • Publicerad 23 september 2021
Bad stod inte med på listan över aktiviteter under Österlengymnasiets friluftsdag vid Gyllebosjön, men det hindrade inte Sebastian Holmqvist från att ta ett dopp och samtidigt rädda en fotboll som Erik Söderström förgäves försökte nå med en pinne.
Bad stod inte med på listan över aktiviteter under Österlengymnasiets friluftsdag vid Gyllebosjön, men det hindrade inte Sebastian Holmqvist från att ta ett dopp och samtidigt rädda en fotboll som Erik Söderström förgäves försökte nå med en pinne.

Den aktivitetsspäckade dagen inleddes med en sex kilometer lång vandring från Rörum via Sträntemölla till Gyllebosjön.

När Österlenmagasinet möter upp gänget runt lunchtid är det dags att laga mat - på spritkök. Något som få av eleverna har provat tidigare.

En korv- och rotfruktssoppa står på menyn och i Emil Fogelbergs kastrull kokar det friskt.

– Det går fint, jag ska bara krydda lite så är det klart, säger den blivande kocken.

Efter lunch väntade aktiviteter som boule och fotboll innan eleverna tog bussen tillbaka till skolan.

5 bilder
Efter lunchen väntade boule och andra spel innan bussen gick tillbaka till Simrishamn.
Lunchen, en korv- och rotfruktssoppa, fick eleverna tillaga på stormkök. Emil Fogelberg häller i de färdigskurna grönsakerna i kastrullen under läraren Randi Madsens uppsikt.
Att laga mat på spritkök var en ny erfarenhet för de flesta av eleverna.
Cecibel van den Berg, Siri Ängmo och Samuel Valentin väntade tålmodigt på att maten skulle bli klar.
Årskurs 1 på restaurang och livsmedel hade förberett och skurit upp grönsakerna.
Efter lunchen väntade boule och andra spel innan bussen gick tillbaka till Simrishamn.
Lunchen, en korv- och rotfruktssoppa, fick eleverna tillaga på stormkök. Emil Fogelberg häller i de färdigskurna grönsakerna i kastrullen under läraren Randi Madsens uppsikt.
Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.