unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Höstlov

Skrämmande kul höstlov fyllt med aktiviteter

Nästa veckas höstlov är ett välkommet avbrott i studierna för alla skolbarn och -ungdomar, och även om just den här hösten handlar mycket om att stanna hemma och hålla avstånd så erbjuds en hel del aktiviteter anpassade efter situationen.
Karva din egen betlykta på Österlens museum i Simrishamn eller på Kiviks museum.
Karva din egen betlykta på Österlens museum i Simrishamn eller på Kiviks museum.
Foto: Hannah Andersson

Läsrörelsen har utnämnt höstlovet till läslov och vad passar väl bättre än att besöka ett bibliotek för att låna en bra bok att krypa upp i läsfåtöljen med. Förutom ett fantastiskt utbud av bra böcker erbjuder biblioteken i sydöst även ett digert utbud av kul höstlovsaktiviteter.

Den som vill prova på att läsa för en läshund har chansen att göra det antingen på Simrishamns bibliotek eller på Onslunda bibliotek. Det är hunden Helle som gästar biblioteket i Simrishamn den 24 oktober klockan 10-14 och hundarna Figge & O´boy som kommer till Onslunda den 29 oktober klockan 10-12. Begränsat antal platser, förbokning krävs.

Smedstorps bibliotek uppmärksammar internationella nalledagen och sprider ut besökarna över hela veckan genom att erbjuda tipsrunda och nallepyssel under bibliotekets öppettider. I Smedstorp blir det också bokfika 27 oktober klockan 10-12. Den klassiska sagan om grodprinsen visas som dockteater den 28 oktober klockan 10. Med Dockteater Speldosan och för barn 0-6 år.

På Onslunda bibliotek ges tillfälle att göra skrämmande fina pop-up-kort och få tips om läskiga spökböcker, 26 oktober klockan 13.00. Samma program erbjuds i Brösarp den 28 oktober klockan 13.

Tomelilla bibliotek dukar upp ett pysselbord för alla pysselsugna från 6 år. Måndag till fredag med drop in under bibliotekets öppettider.

På måndag klockan 16-18 ges chansen att delta i en spännande workshop i grafik. Deltagarna får experimentera och provar enkla trycktekniker i Kulturhusets bildverkstad.

Spökvandring, för alla modiga från 8 år, blir det den 28 oktober klockan 13-15. Utforska bibliotekets gömda vrår och lyssna på häxan Spindelbens läskiga historier.

På Simrishamns bibliotek står experimentverkstad på höstlovsschemat. I verkstaden testas färgglada experiment inom fysik, kemi och biologi. Onsdag 28 oktober, indelat i tre pass. Föranmälan krävs.

På höstlovet ges det också chans att se film. På bio eller på biblioteket.

Onslunda bibliotek visar Pelle Svanslös den 2 november klockan 09.30. Bibblan bjuder på frukt och grönsaker.

I Brösarp står det popcorn på menyn den 28 oktober klockan 13 när LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet visas. Samma film visas när Smedstorps bibliotek bjuder in till lördagsmatiné den 31 oktober klockan 13.00.

En aning läskigt blir det när Borrby bio visar Nelly Rapp - Monsteragent den 28 oktober klockan 15.

”Bedelojtorna” sas skrämma iväg mörkrets makter. På Österlens museum i Simrishamn kan du ta del av den skånska traditionen att karva din egen betlykta. Den 29 oktober klockan 12-13.30 eller klockan 14-15.30.

Den 28 oktober klockan 12-13.30 och klockan 14-15.30 ges möjlighet att prova på att spinna med spinnkrok och skapa med ulltråd på museet. Barn under 9 år i vuxens sällskap gäller för båda aktiviteterna.

Pyssel med möjlighet att tillverka sin egen betlykta blir det även på Kiviks museum som också bjuder in till historisk skattjakt i lyktornas sken. Lördag 31 oktober med öppet på museet klockan 15.30-19.30.

I samarbete med Skräckfabriken AB presenterar Glimmingehus barntillåtna spökvandringar på höstlovet. Följ med på en tur genom borgen där du får höra om och träffa på spöken ur borgens 500-åriga historia. Efteråt ges möjlighet att träffa spökena och bearbeta upplevelsen. Den 31 oktober klockan 15.30 och 17.30. För barn från 7 år tillsammans med en medföljande vuxen.

Aktiviteterna ovan är bara ett urval av vad som erbjuds, med reservation för ändringar. Föranmälan krävs till de flesta av aktiviteterna, mer information hittar du på respektive arrangörs hemsida.