GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Simning

SM-medaljörer hyllades för sina bedrifter

Thea Brünjes och Olivia Hansson satte personliga rekord i nära nog samtliga starter under svenska mästerskapet i simning, vilket resulterade i medaljer av de ädlaste valörerna för tjejerna. En imponerande bedrift som hyllades av Simrishamns kommunledning förra veckan.
Simrishamn • Publicerad 19 augusti 2021
”Har ni fått någon medieträning än? Inte? Då ska ni få det nu!”, säger Simrishamns kommunalråd Jeanette Ovesson och kör tio snabba frågor med Thea Brünjes och Olivia Hansson.
”Har ni fått någon medieträning än? Inte? Då ska ni få det nu!”, säger Simrishamns kommunalråd Jeanette Ovesson och kör tio snabba frågor med Thea Brünjes och Olivia Hansson.

SM-tävlingarna ägde rum i Halmstad första veckan i juli. Thea Brünjes och Olivia Hansson från Kiviks simklubb mötte bra motstånd men det hindrade dem inte från att briljera. Tjejerna var i toppform och lyckades sätta personliga rekord i nästan alla starter. Vilket resulterade i guldmedalj för Thea i 200 m fjärilsim, i både junior- och seniorklassen samt JSM-silver i 100 m fjärilsim. Olivia knep JSM-silver och SM-brons i 800 m frisim.

Simklubben har nyligen flyttat in i Korsavads simhall för säsongen och förra tisdagen gästade Simrishamns kommunalråd Jeanette Ovesson, tillsammans med oppositionsrådet Pia Ingvarsson och kommundirektör Diana Olsson, träningen för att hylla tjejerna.

Det var två glada simmare som uppvaktades med blommor och varsitt Simrishamnshus men frågan är om inte deras tränare, Anders Molin, var stoltast av dem alla.

– Jag spricker nästan, bekräftar han och ler stort samtidigt som han poängterar klubbkompisarnas betydelse. Tjejerna hade inte varit så bra utan sina kompisar och sparringpartners!

3 bilder
Kiviks simklubb har nyligen flyttat in träningarna i Korsavads simhall för säsongen.
Pia Ingvarsson överräckte blommor till de två glada och stolta SM-medaljörerna.
Bakom framgångarna ligger hårt slit. Thea Brünjes och Olivia Hansson tränar tolv timmar i veckan, två pass på gymmet och sex träningspass i vattnet.
Kiviks simklubb har nyligen flyttat in träningarna i Korsavads simhall för säsongen.
Pia Ingvarsson överräckte blommor till de två glada och stolta SM-medaljörerna.

För Thea föddes intresset för simning när hon började på simskola i sjuårsåldern. Olivia började redan när hon var 3-4 år. Sedan dess har båda simmat utan uppehåll.

– Vi tränar tolv timmar i veckan, två pass på gymmet och sex träningspass i vattnet, berättar Thea.

Vad är bäst med simningen?

– Att jobba på sin egen prestation, svarar Thea.

– Jag håller med, säger Olivia. Det är skönt att dyka i bassängen efter en tuff dag i skolan och lägga allt fokus här.

Tjejernas långsiktiga mål?

OS förstås!

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.