Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Litteratur

Snart finns Månbåten i alla svenska kommuner

Författaren Ingrid Jönssons bok ”Månbåten” har nyligen fått litteraturstöd av Kulturrådet. Dessutom är hon aktuell med två nya lättlästa böcker; ”Bokhunden Edgar och spöket” samt ”Sonjas verkstad - Folkracetävlingen”.
Ingrid Jönsson är, bland mycket annat, aktuell med en ny bok i serien om bokhunden Edgar. Ingrids egen hund heter Elsie och är en charmig liten bichon havanaisflicka.
Ingrid Jönsson är, bland mycket annat, aktuell med en ny bok i serien om bokhunden Edgar. Ingrids egen hund heter Elsie och är en charmig liten bichon havanaisflicka.
Foto: Hannah Andersson

Hur är livet som författare i coronatider?

– Det är lite tråkigt! Särskilt att inte kunna åka ut på events för de nya böckerna, säger Ingrid.

Hon är aktuell med två nya böcker. ”Bokhunden Edgar och spöket” är femte boken i den populära serien om den charmige hunden Edgar.

– Det är första boken om Edgar som utspelar sig utanför skolans värld. Edgar har sommarlov och boken inleds med att han ligger och njuter ute på altanen när han plötsligt får höra ett hiskeligt tjut, avslöjar Ingrid.

Ingrids andra nya bok är del två i serien Sonjas verkstad, en bokserie som hade premiär i början av året. Böckerna klassas som lättlästa och vänder sig till motorintresserade barn i åldrarna 6-9 år.

Första boken hette ”Sonjas verkstad - Frökens Amazon”. Del två bär titeln ”Sonjas verkstad - Folkracetävlingen”.

– Den var väldigt rolig att skriva eftersom jag tvingades göra research för att lära mig hur en folkracetävling går till, säger Ingrid och berättar att hon intervjuat personer både på bilsportförbundet och Tomelilla motorklubb.

– Jag hoppas nå ut till fler med Sonjaserien för jag har själv märkt, i mitt arbete som lärare, att det saknas lättlästa böcker för motorintresserade barn och jag har fått många glada tillrop från andra med samma erfarenhet.

”Månbåten” har nyligen fått litteraturstöd av Kulturrådet. ”Bokhunden Edgar och spöket” samt ”Sonjas verkstad - Folkracetävlingen” är Ingrid Jönssons senast utgivna böcker.
”Månbåten” har nyligen fått litteraturstöd av Kulturrådet. ”Bokhunden Edgar och spöket” samt ”Sonjas verkstad - Folkracetävlingen” är Ingrid Jönssons senast utgivna böcker.
Foto: Privat

Kulturrådet har under hösten uppmärksammat Ingrids böcker. Två av dem är bland de utvalda i senaste numret av Barnbokskatalogen och att hennes bok ”Månbåten” har nyligen fått litteraturstöd.

– Det känns som fina kvalitetsstämplar. Särskilt kul är att ”Månbåten” fått litteraturstöd, för det innebär att boken kommer att finnas på bibliotek i Sveriges samtliga kommuner, berättar Ingrid.

”Månbåten” vänder sig till barn i 12-15 årsåldern. Den handlar om Anabela som bor i Moçambique och Isabella som flyttar dit från Sverige. Med boken vill Ingrid spegla hur det kan vara att leva som ung tjej i tredje världen.

– Boken har fått väldigt bra kritik vilket känns jättekul eftersom den varit ett hjärtebarn för mig.

Nästa boksläpp som väntar är del tre i bokserien om Sojas verkstad. ”Chipstjuven” ges ut i början av 2021.

I början av nästa år kommer Ingrid dessutom att flytta till Simrishamn.

– Sonen tar över gården i Norra Björstorp och vi ska prova på stadslivet. Det ska bli spännande!

"Boken har fått väldigt bra kritik vilket känns jättekul eftersom den varit ett hjärtebarn för mig."